reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nastroje i humorki :)))

Rusalka co sie skarbeńku stało? fasolinka dokucza? ej... dzidziusie nie lubią smutnych mamuś.... więc główka do góry... i piekny uśmiech poproszę...:)

reklama
Cześć Dziewczyny
A ja mam z głowy mdłości ale pojawiły się i bardzo mnie niepokoją bóle podbrzusza szczególnie nasilają się wieczorem..poradzcie coś czy to jest normalne? Jak byłam w pierwszej ciązy to brałam duphaston ale z innego powodu..pozdrawiam :)

Witaj Olu!
hmm..nie wiem co Ci radzic..zapewne to mamcica się rozciąga..ale dla pewnosci poradz się lekarza.
Mnie np. często boli dołem- nagle i dość mocno..jak za szybko wstane..czy np. kicham..musze wówczas złapac sie za brzuszek..skulić i wówczas jest ok..a wstawac powiino sie jednak nie tak gwałtownie..Ponoć to też normalne- tak powiedziala mi kolezanka-ktora jest juz w 8mc.

A moje mdłosci wkraczają chyba w swoje apogeum nie mogę już normalnie funkcjonować i jestem teraz na zwolnieniu do 19 grudnia. Rano jeszcze jest ok tak do 14-15 a potem pełen zjazd. A co do brzucha to mnie bardzo ciągnie ale nie u dołu tylko u góry nad pępkiem,

Sumka nie martw się na pewno do 12 tc będzie wszystko dobrze - wiem, że masz dosyć ale wytrzymasz robisz to przecierz dla najdroższej istotki naświecie...powodzenia i oby te wstrętne mdłości odeszły jak najszybciej... :)

Dzieki Olu za słowa pocieszenia. Lekarz też mi powiedział że ginekolodzy bardzo lubią jak kobiety mają mdłości bo świadczą, że wszystko jest OK

Witajcie..

Ja nie mam bóli stałych tylko czasem mnie zakłuje z lewej strony albo dół macicy. A wczoraj jak się już położyłam spać to poczułam nagle mocne pęknięcie u góry brzucha. Jakby jakiś spory balonik eksplodował mi w brzuchu, ale nie bolało, tylko było to raczej dziwne i śmieszne uczucie a nie bolesne. Mdłości mam tylko jak otwieram lodówke i powącham jej zawartość to mi śmierdzi az do mdłości a tak to nie.
A jeśli chodzi o nastrój to jestem smutna, zła, wściekła i wszystko po kolei. Wczoraj byłam na zakupach i zdejmując rękawiczkę w sklepie, zdjęłam razem z nią pierścionek zaręczynowy i przepadł.... Zauważyłam dopiero w domu. Wróciłam się do sklepu i po drodze się rozglądałam ale nigdzie go nie było. Ale i tak dobrze, że zgubiłam pierścionek a nie obrączkę..................... :mad: :mad: :mad: :mad:

axxa pisze:
Rusalka co sie skarbeńku stało? fasolinka dokucza? ej... dzidziusie nie lubią smutnych mamuś.... więc główka do góry... i piekny uśmiech poproszę...:)
Odpisałam Ci AXXiu na priv-a.

Oliwerek- ja podobnie - ostatnio mam humor do d...:(

Oliwierek i Rusałko i mój humor również jest do bani:((( Ale to chyba dlatego, że sama się nakręcam. Kobietom w ciązy powinno się zabrać czytać wszytskiego, co może spowodować jakiekolwiek wątpliwości i strach. Zbuszowałam net i wiele różnych stron na temat ciąży, złych objawów itp. A teraz licze tylko dni i czekam do końca I trymestru.
W 8 tyg ciąży, podczas pierwszego badania USG pan doktor zauważył, że odkleja mi się lekko łżysko i od tamtego czasu każdy ból w podbrzuszu podnosi mi ciśnienie, nawet ten, który związany jest z rozrostem maciciy. Teraz jest 10 tydzień i jest lepiej, ale i tak jestem przerażona. I tylko czekam na powrót męża z pracy ( bo sama przebywam na L4), aby było mi raźniej. Trzymajcie się
A co do mdłości- to w moim wypadku otwarcie lodówki odbywa się z zaciśnietym nosem:)))

reklama
Hej ELL!!!!

Widze, że z ta lodówką nie jestem sama. Na wyścigi wyciągam z niej co potrzebuję i to na pełnym wdechu ;D

Może nam niedługo to przejdzie.

Do góry