reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nastroje i humorki :)))

to dobrze, ze juz ci lepiej :D
kobitki to sobie chyba czasem musza poplakac, jakos juz tak maja

a z ta depilacja to jakos juz coraz ciezej idzie......ech, tak sobie mysle, zeby moze sie na jakas "brazylijska" depilacje przejsc przed porodem ;D nie sadze, zeby w osmym miesiacu bylo latwo dbac o swoje wloski na..... ;)

reklama
na... to Agatatje bedziemy prosić męża..albo lusterko pójdzie w ruch :laugh: (z takich opcji korzystały moje kolezanki bedac w ciaży :)

A mnie dzisiaj pogięło i to dosłownie, :( Juz wczoraj cos mi strzykało w plecach, a dziś w nocy nie mogłam sie przekręcić z boku na bok :( :( :( :(
Chyba mnie coś przewiało, albo od tego ciągłego siedzenia przed komputerem ;D

Wczoraj bylismy z mezam na nartach (kto jeździł- ten jeździł- my z Klaudysia - marzłysmy :p oto kilka zdjęć na poprawd humorku :)
zima2yk.jpg
mój psiak :)
kastucha5hz.jpg
zima pełną parą:)

cześć dziewczyny
U mnie nastrój nie za bardzo ...a wszystko za sprawą tej cholernej ręki jeszcze dwa dni temu rana TA WOKÓŁ DRUTA BYŁA PIĘKNA, CZYŚCIUTKA aż tu wczoraj zaczęło coś się sączyć z nie..nie jest to ropa lecz prawdopodobnie coś w rodzaju płynu surowiczego...cieknie taka żółta maź bezzapachowa ale to ciągłe uczucie zimna nie działa na mnie kojąco...w piątek 10-02 w końcu jadę do Bydgoszczy na kontrolei łudze się że po zdjęciach RTG może wyjmą mi ten okropny ale juz ostatni drut i skrócą gips...jest tak wysoko że aż lewa piers mnie boli jak spię...aby wytrzymać do piątku!!!!
A oto moja rączka w całej okazałości...

hpim29060ak.jpg

Zima piekniusna ;D
Olu bedzie dobrze, trzymam kciuki :)

A ja sie pochwale, ze wlasnie przed chwila zostalam ciocia. Moja bratowa wlasnie urodzila synka (57cm i 3600g) :) :) :)

OluK - wspólczuje. Jak patrzę na Twoją rączke, to aż mnie moja boli.. ::)..no, ale pomyśl, ze jeszcze troszeczkę- najgorsze oby za Tobą..i bedzie luzik:)- a do narodzin dzidzi odzyskasz pelną sprawnosc:)- Tego Ci z calego serca życzymy!

Calo - GRATULUJEMY!!!!!!!!!!!!!!! sporasny chłopiec..tzn..długi :)- a miałam wczoraj kupować sliczniunie różowiutkie i kremowe bodki - ale zostały rozmaiary 52 i jeden 56..(nad tym drugim sie zastanawialam)- ale zrezygnowałam w ostatniej chcili- i dobrze, bo jak widać- np. Twoj bratanek, by ich nie założyl juz:)- taki duży chop:)!-Jeszcze raz- GRATULUJEMY1 I ŻYCZYMY DUŻO ZDRÓWKA!

Dziekuję w imieniu Aleksandra i jego mamy :)

Dziewczyny poradzcie cos, bo mojego lekarza nie ma do 20 lutego a ja zas mialam w nocy kolke nerkowa i bolalo jak szlag. Wzielam no-spe, magnez i przeszlo, ale nie wiem co robic. Nerka za jakis czas da o sobie znac. Moze znacie jakies metody na takie sprawy?

Calo - ja walczę z kolka nerkową od 12 lat, więc mam w tym względzie doświadczenie. Dobrze robi no-spa i gorące kąpiele, choć te drugie raczej w ciąży nie wskazane, a przynajmniej nie z długim moczeniem... Poza tym, jak zacznie boleć proponuję paracetamol, ale najlepiej w czopkach - wiem, aplikacja średnio przyjemna, ale najszybciej działa i nie obciąża żołądka. No i najważniejsze - PIĆ! PIĆ! PIĆ!!! Kolka jest spowodowana ruchami kamieni i piasku w nerkach (ew. ich "rodzeniem"), a jak będziesz dużo pić, to będziesz je lepiej wypłukiwać... Ponieważ wiem, że sprawy kolkowe nasilają się w ciąży, sama staram sie tak samo robić...

Ja na razie z nerkami mam spokój, ale wiem, że cały czas to nade mną wisi... Lekarz kazał mi rozpuszczać sobie debelizynę w wodzie - nie wiem, zy kiedykolwiek brałaś - ale póki co staram się płukać zwykłymi płynami, bo ten specyfik to wyjątkowe świństwo. Ale podobno ziołowe i można stosować w ciąży, więc jak będziesz bardzo zdeterminowana... W aptece jest bez recepty.

Trzymaj się dzielnie i nie dawaj nerkom!! Trzymam kciuki!!

reklama
Jejciu Aniu dziekuje :) Wiem o czym mowisz, takie zielone swinstewko, ale postanowilam narazie duzo pic wody niegazowanej bo ja jakos tak mam, ze nie pije duzo. Jutro ide do Poradni K wiec zobacze co drugi ginekolog powie. Narazie mnie nie boli nic.

Do góry