reklama
Zgadza się, źle napisałamNastolatkowie raczej nie, nastolatki.
Witam nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda,ale mam córkę 15 letnią (wygląda na to że jest w ciąży), dowiedziałam się trzy dni temu,2testy pozytywnie (zawsze mówiłam o takich nastolatkach,że to patologia,i teraz sama zaczynam się tak czuć)przed nami wizyta u lekarza, jestem w szoku, niewiem co dalej
MumToBe ;)
Fanka BB :)
Trudno, stało się i musisz to przełknąć. Najważniejsze, żeby córka czuła, że ma w Tobie wsparcie. Sytuacja trudna, ale bądźmy szczerzy, czeka was wiele nieprzyjemnych komentarzy. Dzisiejszy świat jest jaki jest [emoji1745] a Twoja córka jest w takim wieku, że wszystkie emocje odbiera mocniej, zwłaszcza teraz przy burzy hormonów. Daj jej tyle ciepła i wyrozumiałości ile tylko możesz.Witam nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda,ale mam córkę 15 letnią (wygląda na to że jest w ciąży), dowiedziałam się trzy dni temu,2testy pozytywnie (zawsze mówiłam o takich nastolatkach,że to patologia,i teraz sama zaczynam się tak czuć)przed nami wizyta u lekarza, jestem w szoku, niewiem co dalej
Wiem, że będzie ciężko, ale do kogo ona ma się teraz zwrócić o poradę jak nie do mamy [emoji4]
Trzymam za Was kciuki dziewczyny [emoji1696]
Daj znać jak rozwinie się sytuacja.
Pozdrawiam i życzę Wam dużo siły i spokoju [emoji4][emoji3590]
B
BBP
Gość
To nie jest patologia. Serio, nigdy tak nie myśl. Patologia to przemoc, narkotyki, uzależnienia a nie seks! Nie jesteście patologią i najlepszym dowodem na to jest to, że córka przyszła z tym do Ciebie a nie do kogoś przypadkowego. Po wizycie u lekarza okaże się, czy jeszcze macie czas i jakie opcje.Witam nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda,ale mam córkę 15 letnią (wygląda na to że jest w ciąży), dowiedziałam się trzy dni temu,2testy pozytywnie (zawsze mówiłam o takich nastolatkach,że to patologia,i teraz sama zaczynam się tak czuć)przed nami wizyta u lekarza, jestem w szoku, niewiem co dalej
Dzięki,ale ja mam wrażenie,patrząc na niaTrudno, stało się i musisz to przełknąć. Najważniejsze, żeby córka czuła, że ma w Tobie wsparcie. Sytuacja trudna, ale bądźmy szczerzy, czeka was wiele nieprzyjemnych komentarzy. Dzisiejszy świat jest jaki jest [emoji1745] a Twoja córka jest w takim wieku, że wszystkie emocje odbiera mocniej, zwłaszcza teraz przy burzy hormonów. Daj jej tyle ciepła i wyrozumiałości ile tylko możesz.
Wiem, że będzie ciężko, ale do kogo ona ma się teraz zwrócić o poradę jak nie do mamy [emoji4]
Trzymam za Was kciuki dziewczyny [emoji1696]
Daj znać jak rozwinie się sytuacja.
Pozdrawiam i życzę Wam dużo siły i spokoju [emoji4][emoji3590]
Kaamilaaa
Fanka BB :)
Witam nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda,ale mam córkę 15 letnią (wygląda na to że jest w ciąży), dowiedziałam się trzy dni temu,2testy pozytywnie (zawsze mówiłam o takich nastolatkach,że to patologia,i teraz sama zaczynam się tak czuć)przed nami wizyta u lekarza, jestem w szoku, niewiem co dalej
Cóż nie ona pierwsza i nie ostatnia. Tak jak ktoś już napisał czeka was pewnie mnóstwo nieprzyjemnych słów, komentarzy, spojrzeń. Wiem że jesteś w szoku ale twoja córka teraz cię potrzebuje, potrzebuje twojego wsparcia, potrzebuje wiedzieć że może na tobie polegać mimo że postawiła cię w tak trudnej sytuacji.
I żadna to patologia, nie myśl tak, przecież nawet antykoncepcja czasami zawodzi a nie oszukujmy się młodzież seks uprawia. Stało się, po wizycie u lekarza musicie usiąść razem, porozmawiać co dalej.
Będzie dobrze tylko bądźcie teraz oparciem dla córki, wiem że to ona "narozrabiała" ale jesteś jej rodzicem i musisz ją wspierać mimo wszystko.
Powodzenia, oby się wam wszystko dobrze ułożyło!
reklama
Część dziewczyny wizyta dopiero na 1 kwietnia, szczerze cały czas czekam na cud,że jednak nie jest w ciąży,ale to już chyba mało prawdopodobne,życie mnie nie rozpieszczało ,ja sama zaszłam w ciążę w wieku 18 lat,i też miałam bardzo pod górkę,jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to byłam w żałobie (kilka miesięcy wcześniej zmarł mój tata),a potem zajmowałam się najmłodsza siostra,aż w końcu zostałam jej rodzina zastępcza,jak już miała 11 lat,teraz ma 19 ,i myślałam że wszystko już za mną a teraz , Kinder, dziewczyny niewiem czy dam radę