Qrcze byłam w koncu na tych swiczeniach sama jako jedyna, bo Adam jednak musiał jechac do pracy i tylko mnie zawiozł. A mnie ta fizykoterapeutka tak pomagała zamiast partnera Powiem wam, ze sie wcale nie patyczkowała ze mna rozciagała i wyginała mi nogi az mnie cos w krzyzu zabolało i stwierdziła, ze to jednostronna rwa kulszowa mi sie odezwała. Oo nie na nastepneych cwiczeniach juz musi byc mezus, on bedzie delikatniejszy, mam nadzieje
reklama
Kasiunka, niezle Ja chyba nie doczekam wystajacego pepka. Moj jest plaski, a nawet powiedzialabym, ze nadal troszke wklesly...
angie, oby Ci tam czegos ta fizjoterapeutka nie naderwala hihi Jak beda uczyc oddychania na cwiczeniach to mnie poinstruujesz? Niestety ja nie moge chodzic na cwiczenia (a ostatnio nawet na wyklady) do szkoly rodzenia, a naczytalam sie, ze takie cwieczenia oddechowe bardzo ulatwiaja porod...
angie, oby Ci tam czegos ta fizjoterapeutka nie naderwala hihi Jak beda uczyc oddychania na cwiczeniach to mnie poinstruujesz? Niestety ja nie moge chodzic na cwiczenia (a ostatnio nawet na wyklady) do szkoly rodzenia, a naczytalam sie, ze takie cwieczenia oddechowe bardzo ulatwiaja porod...
A+T jak narazie te cwiczenia oddechowe polegaja na tym, ze ucza odychac przepona tzn tak jak faceci Na rozluznionym brzuszku jakby to powietrze miało wchodzic bardziej do brzuszka niz do klatki piersiowej. A jak maluch jest od tego bardziej dotleniony, normalnie od razu zaczyna brykac
Hm, to moze moja Ala dlatego tak czesto i mocno fika, bo ja zawsze tak oddycham, tzn przepona - takie skrecenie facetowe moje Jak mam miesniami klatki oddychac to musze sie ostro nameczyc i tego pilnowacangie pisze:A+T jak narazie te cwiczenia oddechowe polegaja na tym, ze ucza odychac przepona tzn tak jak faceci Na rozluznionym brzuszku jakby to powietrze miało wchodzic bardziej do brzuszka niz do klatki piersiowej. A jak maluch jest od tego bardziej dotleniony, normalnie od razu zaczyna brykac
I
izusia
Gość
Fajnie dziewczyny ze chodzicie do szkoly rodzenia gdzie cwiczycie i uczycie sie prawidlowo oddychac.Tutaj w UK szkola rodzenia polega na tym(przynajmniej ta ktora jest u nas w szpitalu) ze slucha sie wykladow, czasem rozmawia jak ktos ma jakies pytania.Ale cwiczen zero niestety
A co do facetow to wiecie co ja mysle, ze zwlaszcza przy pierwszym dziecku faceci tak nie do konca zdaja sobie sprawe z tego co sie dzieje, z tego ze w beda tatusiami.I dopiero po porodzie tak naprawde obudza sie w nich te prawdziwe rodzicielskie uczucia.Owszem, teraz glaszcza brzuszki, gadaja do nich ale chyba dopiero jak zobacza swoje malenstwo zdadza sobie sprawe z tego jak bedzie wygladalo odtad ich zycie.
milego wieczorku!
papa
A co do facetow to wiecie co ja mysle, ze zwlaszcza przy pierwszym dziecku faceci tak nie do konca zdaja sobie sprawe z tego co sie dzieje, z tego ze w beda tatusiami.I dopiero po porodzie tak naprawde obudza sie w nich te prawdziwe rodzicielskie uczucia.Owszem, teraz glaszcza brzuszki, gadaja do nich ale chyba dopiero jak zobacza swoje malenstwo zdadza sobie sprawe z tego jak bedzie wygladalo odtad ich zycie.
milego wieczorku!
papa
T
Tamarunia
Gość
A propo tatusiow....tak sie dzisiaj scielismy, ze glowa mala, na nic nie mam juz ochoty. nawet mi sie spac juz nie chce i nie wiem gdzie mam sie wsadzic.
reklama
Podziel się: