reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasi mezczyzni w roli TATY

Qrcze byłam w koncu na tych swiczeniach sama jako jedyna, bo Adam jednak musiał jechac do pracy i tylko mnie zawiozł. A mnie ta fizykoterapeutka tak pomagała zamiast partnera :p Powiem wam, ze sie wcale nie patyczkowała ze mna rozciagała i wyginała mi nogi az mnie cos w krzyzu zabolało i stwierdziła, ze to jednostronna rwa kulszowa mi sie odezwała. Oo nie na nastepneych cwiczeniach juz musi byc mezus, on bedzie delikatniejszy, mam nadzieje ;)

reklama
Kasiunka, niezle :) Ja chyba nie doczekam wystajacego pepka. Moj jest plaski, a nawet powiedzialabym, ze nadal troszke wklesly...
angie, oby Ci tam czegos ta fizjoterapeutka nie naderwala hihi ;) Jak beda uczyc oddychania na cwiczeniach to mnie poinstruujesz? Niestety ja nie moge chodzic na cwiczenia (a ostatnio nawet na wyklady) do szkoly rodzenia, a naczytalam sie, ze takie cwieczenia oddechowe bardzo ulatwiaja porod...

A+T jak narazie te cwiczenia oddechowe polegaja na tym, ze ucza odychac przepona tzn tak jak faceci :) Na rozluznionym brzuszku jakby to powietrze miało wchodzic bardziej do brzuszka niz do klatki piersiowej. A jak maluch jest od tego bardziej dotleniony, normalnie od razu zaczyna brykac :D

angie pisze:
A+T jak narazie te cwiczenia oddechowe polegaja na tym, ze ucza odychac przepona tzn tak jak faceci :) Na rozluznionym brzuszku jakby to powietrze miało wchodzic bardziej do brzuszka niz do klatki piersiowej. A jak maluch jest od tego bardziej dotleniony, normalnie od razu zaczyna brykac :D
Hm, to moze moja Ala dlatego tak czesto i mocno fika, bo ja zawsze tak oddycham, tzn przepona - takie skrecenie facetowe moje ;) Jak mam miesniami klatki oddychac to musze sie ostro nameczyc i tego pilnowac ;)

Fajnie dziewczyny ze chodzicie do szkoly rodzenia gdzie cwiczycie i uczycie sie prawidlowo oddychac.Tutaj w UK szkola rodzenia polega na tym(przynajmniej ta ktora jest u nas w szpitalu) ze slucha sie wykladow, czasem rozmawia jak ktos ma jakies pytania.Ale cwiczen zero niestety:(
A co do facetow to wiecie co ja mysle, ze zwlaszcza przy pierwszym dziecku faceci tak nie do konca zdaja sobie sprawe z tego co sie dzieje, z tego ze w beda tatusiami.I dopiero po porodzie tak naprawde obudza sie w nich te prawdziwe rodzicielskie uczucia.Owszem, teraz glaszcza brzuszki, gadaja do nich ale chyba dopiero jak zobacza swoje malenstwo zdadza sobie sprawe z tego jak bedzie wygladalo odtad ich zycie.
milego wieczorku!
papa

A propo tatusiow....tak sie dzisiaj scielismy, ze glowa mala, na nic nie mam juz ochoty. nawet mi sie spac juz nie chce i nie wiem gdzie mam sie wsadzic.

reklama
Tamarunia, glowa do gory
Moj mezus za to zaczyna miec objawy ciazowe - snia mu sie glupoty i dziwne sytuacje - musi chyba bardzo przezywac

Do góry