reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Najtańsze pampersy dla noworodka

reklama
nadal to jest... Mnie to odstrasza, więc nie będę korzystać z tej paczki biedronkowej. Tylko nie zrozumiałam, czy jest jeszcze jakiś osobny Dada Club z rabatami na rzeczy dziecięce - inne niż z karta Moja Biedronka?
Ja z darmochy dostałam najpierw u położnej jakąś różowa reklamóweczkę tam był jeden Pampers, jakieś próbki. Mini sudocrem itp. W szpitalu po porodzie niebieskie pudełko, tam było trochę więcej próbek, tak samo Pampers, woda dla mamy :) i bardzo fajna książeczka w grubej okładce. Jak synek się urodzil to powysyłałam do różnych firm jakieś zgłoszenia, dostałam jednorazowe mleko bebilon, kaszkę z bobovity i hmm nie pamiętam czy coś jeszcze 🤔

Jedynek mam dwie paczki - na moja i meza aplikacje rossne za 1gr. Nastepnie kupilam juz 2 dada. Ogolnie polecam czaic sie na promocje - czesto w biedronce z karta w spoko cenach wychodza jumbobagi.

Za rejestrację w programie Rossnę w Rosmanie można dostać paczkę pieluch Pampers Premium Care za 1 grosz. Jedynki. Promocja tylko w czerwcu, więc trzeba się pospieszyć, żeby spróbować.

Za rejestrację w Dada Club też można dostać paczkę powitalną. Ale ona przychodzi z dwójkami i już po porodzie, bo tam coś z aktu urodzenia trzeba było podać.
ta promka jest stale. Rodziłam rok temu prawie 😉

Moje dzieciaki na początku używały pampersów oryginalnych rozmiar 0 i 1 później Dada lub Lupilu. Na noc jak już dłużej spały szły tylko pampers active baby, bo jako jedyne ładnie trzymały i nieprzesikiwane były. O ile syn jechał w ciągu dnia na Dada tak córkę zarówno Dada jak Lupilu od 3 zaczęły uczulać i wróciliśmy do oryginalnych Pampers. Pieluchy różnie kupowałam zarówno w necie jak i stacjonarnie, po prostu sprawdzając co w danej chwili taniej wychodzi. Często dobre promocje ma Kaufland czy inne supermarkety. Nie ma co przed porodem robić zapasów tylko po porodzie kupić małe paczki i wypróbować co podpisuje dziecku. Kupić Gigapaki, bo tańsze i będą leżały bo okaże się że uczulają dziecko. Jak już dobierzecie odpowiednie dopiero polują na promocje.

Dzisiaj kupiłam w biedronce Dada 1 (przy 2 paczkach wychodzi 30 gr/szt) oraz Dada 2 (przy dwóch paczkach wychodzi 27 gr/szt). Jest jeszcze taniej niż w internecie a koleżanka tak mi naopowiadała żebym tylko mega paki zamawiała z internetu. Na razie tyle Dady wystarczy. Będę polować na promocję oryginalnych pampersów bo do porodu jeszcze trochę czasu 😊

A u nas syn miał uczulenie na wszystkie poza pampers premium care. A corka- niestety głównie na nie ma uczulenie. Działają tylko ekologiczne, okropecznie drogie.. ;_

reklama
Ja z darmochy dostałam najpierw u położnej jakąś różowa reklamóweczkę tam był jeden Pampers, jakieś próbki. Mini sudocrem itp. W szpitalu po porodzie niebieskie pudełko, tam było trochę więcej próbek, tak samo Pampers, woda dla mamy :) i bardzo fajna książeczka w grubej okładce. Jak synek się urodzil to powysyłałam do różnych firm jakieś zgłoszenia, dostałam jednorazowe mleko bebilon, kaszkę z bobovity i hmm nie pamiętam czy coś jeszcze 🤔
Dostałam dokładnie to samo. A ta książeczka jest przepiękna, zachwycają mnie te materiałowe ilustracje! ❤️
Moim zdaniem 198 sztuk "jedynek" to stanowczo za dużo. Ja zużyłam 3 paczki rozmiaru 1 po czym zrobiły się za małe, a syn urodził się raczej drobny. To ile to sztuk? Jakieś 70. Noworodki bardzo szybko rosną.
Weź sobie te Pampers za grosz z Rossmanna do szpitala, potem do domu kup normalną paczkę Dada i zobacz, co dziecku będzie pasowało. Ale na pewno nie rób aż takiego zapasu. Dopiero w dwójkach dłużej będziecie i te 198 szt będzie miało sens, ale to wtedy będziesz już wiedziała, jaką firmę dziecko toleruje.

Do góry