reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najlepsze produkty dla bliźniaków/dzieciaczków, co polecacie?

reklama
My stosujemy Fridę, ale jak były jeszcze noworodkami to było ok. Teraz juz są cwańsze - na widok fridy machają rękami, nauczyły się odpychać i chowac głowę pod ramię rodzica wyjmującego gluty i oczywiście do tego jest histeryczny płacz.

witajcie
a jakie kasze dajecie na gęsto?
przyznam,że mi z Bobovity nigdy nie wychodzą na gęsto za to z Nestle zawsze

a mnie się przypomniały jeszcze 3 kategorie

WÓZKI: ja osobiście Jumper Duo
FOTELIKI: póki co tako od Jumpera

włąśnie poproszę o wasze typy na zmianę przodem do kierunku jazdy

KRZESEŁKA DO KARMIENIA:?

póki co dostaliśmy używane, ale nie pamiętam jakiej firmy he he

pozdrawiam

wózki: ABC Zoom - póki dziewczynki były lżejsze - teraz preferuję parasolkę ;)
foteliki: tylko i wyłącznie Maxi cosi - uważam że jest najlepszy na rynku.
krzesełko: mam takie wybajerzone, ale gdybym miała kupować teraz kupiłabym takie z Ikei
fotelik do przewożenia przodem: Recaro (9-36kg) na tym nie oszczędzam :)

Przetestowałam pieluchy Dada z biedronki i w sumie polecam :)

Ja mam foteliki z recaro 0-13 i te do jazdy przodem też planujemy tej samej firmy.

Co do reszty się nie wypowiem bo jeszcze nie przetestowalam.

Yenefer a jaką masz parasolkę?Ja bym chciała jak najszybciej kupić i wozić jeszcze malenstwa na płasko bo jak jadę do lekarza to potrzebuję drugą osobę do noszenia fotelików bo mnie jeszcze boli brzuch po cięciu.
A tak wyjelabym z auta parasolkę, rozlozyla na plasko otulila kocykami i sru do lekarza.
W sumie w Anglii wozi się parasolkach od urodzenia więc chyba dałoby radę na ta godzinkę czy dwie. Bo mój x lander jest za duzy zeby go tak sobie wyjmowac rozkladac skladac i chowac :)

-mleko używamy bebiko,najpierw był NAN potem bebilon comfort i skończyliśmy na bebiko:)
-pieluchy pampersy te w zielonym opakowaniu
-chusteczki do pupy baby dream z rossmana
-do mycia nivea płyn z oliwką,do mycia głowy szampon z nivea dla dzieci(po nim zniknęła im ciemieniucha
-Wózek...pierwszy miałam emmaljungę twin cerox,w okolicach szóstego miesiąca zaczęło dziewczynom być w nim ciasno,kupiliśmy mothercare urban detour i mieszczą się spokojnie.Oprócz tego mam parasolkę firmy cosatto,jest rewelacyjna jak jeżdżę do rodziny(mam mało miejsca w bagażniku,bo jest nas sześcioro i jeździmy vanem w którym szóste siedzenie rozkłada się kosztem bagażnika)parasolka nadaje się dla dzieci od urodzenia,na płasko dzidziusie leżą ma wkładki ochraniające główkę dziecka i śpiworki-generalnie dobry zakup zrobiłam:)
-krzesełka do karmienia,mamy "składkowe":) jedno po starszym synu chicco mama,drugie po dziecku koleżanki peg perego prima pappa.
-foteliki samochodowe espiro optima dla dzieci 0-25 kg w wkładkami dla noworodków,jednak wydaje mi się,że do 25kg one na bank nie są,raczej standardowo do 18kg.
ufff to chyba wszystko:D

OOOO ja marze o cosatto głównie ze względów estetycznych :) Jeśli jesteś zadowolona to chyba się zdecydujemy. Czyli rozumiem że każda z Was ma tak czy tak dwa wózki

reklama
no cosatto jest super i dla małych dzieci na pewno będzie lepszy niż mój - tylko ta cena :)

Ja jeszcze dodam, dla mam które borykają się właśnie z ciemieniuchą OLEJUSZKA Skarb Matki - po dwóch dniach nie było śladu :)

Do góry