Ja z czystym sumieniem NIE polecam dr Janusza Krakowiaka, który przyjmuje w przychodni na Pielęgniarskiej. Udałam się do niego w 6 tygodniu ciąży (dopiero co po wykonaniu testu i beta hcg). Obszedł się ze mną okrutnie, mimo że cytologię robioną miałam 3 tyg wcześniej i wynik był bardzo dobry stwierdził, że musi ją wykonać osobiście- zaczęła lecieć krew a on na to, że normalne! Kiedy zapytałam o zaświadczenie do pracy powiedział, że nie ma takiej potrzeby bo dzisiaj jestem w ciąży, a jutro mogę już nie być!!! Zdawałam sobie z tego sprawę, że to wczesna ciąża i że wszystko jest jeszcze możliwe, ale nie spodziewałam się że usłyszę coś takiego od ginekologa położnika! Stwierdził również, że nie ma takiego badania, które w 100% potwierdziłoby ciążę bo jest zdecydowanie za wcześnie
Tego samego dnia udałam się do Jurasza do dr Zielińskiej, którą szczerze POLECAM!!! Od razu zrobiła usg, zapisała skierowanie na badania. Na każdej z dotychczasowych trzech wizyt wykonała usg (robi sama na miejscu, daje pacjentce opis każdej wizyty oraz zdjęcia), jest konkretna no może trochę małomówna, ale kiedy zada się konkretne pytania bądź ma się wątpliwości pomoże. Wygląda raczej niesympatycznie, ale jest bardzo miła i zdecydowanie rzetelna.
Niby obaj lekarze z NFZ, a między nimi totalna przepaść