reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najczęstsze imiona 2010

Mój najmłodszy z 2010r to Tomek. Córka (ur. 2005) to Julka. Miała być Olą, ale jak ją zobaczylismy, to pasowała do niej tylko Julia:-). Wśród jej rówieśniczek królują Wiktorie, w grupie w przedszkolu była jedyna, teraz doszła druga Jula. Średni syn to Bartek (Bartłomiej). A w najbliższym otoczeniu Kuba, Kacpry, Wiktorie.

reklama
Mój 8-miesięczny synuś ma na imię Michałek - zawsze chciałam tak nazwać moje dziecko i całe szczęście, że mojemu partnerowi też się to imię spodobało :)

Witam!
Moja najstarsza prawie 18 letnia córka ma na imię Ewelina,potem jest 16 letni Michał,10 letnia Kamila,8 letni Szymon,5 letni Karol i 10,5 miesięczny Franciszek.

Moja 7-miesięczna córeczka ma na imie Martynka.Jak narazie jedyna w rodzinie i wśród znajomych. Gdyby był synek miał być Michałek :)

2letni synek ma na imię Marcin Adam, od samego początku jak się dowiedziałam o ciąży to chciałam aby to był syn i miał tak na imię. Ogólnie Majek, Oliwierów, Emilek Amelii mam po dziurki w nosie - co chwile je słyszę jak ktoś woła dzieciaki o takim imieniu ;/

Mam, problem, co by nazwać w przyszłości córkę jak będzie (za parę lat):p Ale myślę nad Kamilą, jeśli syn to będzie miał Adam Marcin :)

Tak dużo jest tych samych imiona ale taka nasza rzeczywistość. Dla rodzica nie jest wazne czy koleżanki dziecko nosi takie samo imię, wazne jest że podoba sie rodzicom i ładnie brzmi. My jak wybieraliśmy imię dla naszej córeczki obecnie 13 mies. Majki, to chyba przez 4 mies. szukałam imienia dla dziecka tzn. miałam duży dylemat, myslałam też nad Kingą ale pozpstała MAJA MARIA takie ma imiona i zanim zdecydowaliśmy o wyborze imienia najpierw musiałam zastanowic się nad znaczeniem tego imienia a dopiero potem nastąpił wybór. Decyzja nie była szybka, chociaż Kinga też piekne imię (z walecznego rodu). Obstawialiśmy również między Vanessą ale były różne opienie na forum co do zdrobnień i z tego zrezygnowaliśmy.

Nasz 9-cio letni syn ma na imię Robert, a córcia będzie Gabriela, gdyby był syn maiał być Daniel. Z drugimi imionami poszłam na łatwiznę, Robert ma po tacie Stanisław, a Gabi będzie miała po mnie Agnieszka. Tak swoją drogą to gdy chodziłam do szkoły w klasie było nas 6 więc gdy nauczyciel wzywał Agnieszkę to padało chóralne "Która?", a teraz nie słyszę tego imienia wśród dzieci.

Nasz 9-cio letni syn ma na imię Robert, a córcia będzie Gabriela, gdyby był syn maiał być Daniel. Z drugimi imionami poszłam na łatwiznę, Robert ma po tacie Stanisław, a Gabi będzie miała po mnie Agnieszka. Tak swoją drogą to gdy chodziłam do szkoły w klasie było nas 6 więc gdy nauczyciel wzywał Agnieszkę to padało chóralne "Która?", a teraz nie słyszę tego imienia wśród dzieci.

Moja 2,5 miesięczna córcia to Gabriela Agnieszka :-D. W moim otoczeniu nie ma dzieci o tym imieniu. Za to są same Julki, Zosie, Oliwki. A z chłopców Kuba, Kacper i Szymon.

reklama
Zgadzam się. Najważniejsze, żeby się podobało. Po długich debatach wybraliśmy Gabi, bo to było jedyne imię, które podobało nam się obojgu :-)

Do góry