reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nadciśnienie w ciąży....

Jestem w 18 tygodniu w ciazy i mam wysokie cisnienie tzn. 160/100, 150/100, 150/90 itp. Juz raz bylam w szpiatalu ale dawali mi tylko RELANIUM 0,2 (ktorego nie lykalam)!!!! i ASPARGIN.
Znacie moze jakies "domowe sposoby zbicia cisnienia?

reklama
tak ja też leżałam w szpitalu na wysokie ciśnienie ale co z tego że w szpitalu mi zbili a w domu wszystko od nowa. Rozmawiałam z pielęgniarką to kazała mi pić sok z aronii i barszcz czerwony tak robiłam a czy pomagało różnie. teraz też mam problem z ciśnieniem a jestem w 38 tyg i nie da się nic zrobić tylko dużo odpoczywać.

Ja poprzednim razem też miałam wysokie ciśnienie, ale dopiero pod koniec - urodziłam w listopadzie, a na patologii ciąży wylądowałam w połowie października. Do tego doszło białko w moczu. Zapisano mi dopegyt. Ale po domowemu to na pewno trzeba wyeliminować sól i pić dużo wody mineralnej.

Przede wzszystkim wyeliminuj sol diety,zwracaj uwage nawet na chleb ktory awiera sporo soli.
Ja mialam niedocisnienie i kazali mi uzywac wiecej soli

Hej ja w szpitalu dostawałam Dopegyt - i jeśli pojawia się białko w moczu - to leć do lekarza...

Relanium dostałam jak mnie przyjmowali do szpitala a mialam 160 na 100...

A lekarz co na to że masz takie nadciśnienie??

Ja poprzednim razem też miałam wysokie ciśnienie, ale dopiero pod koniec - urodziłam w listopadzie, a na patologii ciąży wylądowałam w połowie października. Do tego doszło białko w moczu. Zapisano mi dopegyt. Ale po domowemu to na pewno trzeba wyeliminować sól i pić dużo wody mineralnej.

Z ta wodą to też lepiej nie przesadzać - bo potem zostaje w organiźmie i można mieć jeszcze większe ciśnienie :-(

Jestem w 18 tygodniu w ciazy i mam wysokie cisnienie tzn. 160/100, 150/100, 150/90 itp. Juz raz bylam w szpiatalu ale dawali mi tylko RELANIUM 0,2 (ktorego nie lykalam)!!!! i ASPARGIN.
Znacie moze jakies "domowe sposoby zbicia cisnienia?

domowego sposobu na zbicie tak wysokiego ciśnienia w ciązy nie ma :no:

przy cisnieniu 160/100 powinnas już leżeć na patologi w celu obserwacjii i brac dopegyt i lek na rozluznienie naczyń krwionośnych .Dużo odpoczynku !
dieta bezsolna to konieczność .
Picie litrami wody nic nie da a ewentualnie może zacząć sie puchniecie organizmy co niesie za sobą dłuższe leżenie w szpitalu i łykanie kolejnych tabletek :dry:

przy ciągłym nadciśnieniu ciąże kończy sie cesarskim cięciem

to tyle co wiem bo moja ciąża była ciążą z nadciśnieniem :sorry2:

Hej ja mam ten sam problem tylko moje cisnienie skacze nawet do 170/130!!!
przytym puls mam 160 . wiem ze mam tak po lekach ktore biore na astme
moj lekarz mowi ze nic nato nieporadzi(mowi ze zadne leki mi niezbija cisnienia) ale czy niezaszkodzi to mojemu malenstwu??? prosze o szybka odpowiedz
aha jeszcze zauwarzylam ze wieczorem jestem cala spuchnieta czy to ma zwiazek z cisnieniem???

Dziewczyny ja juto idę do szpitala z powodu wysokiego ciśnienia dzisiaj miałam 150/100 ale lekarz powiedział że nie ma powodu żeby ciąża kończyła się cesarskim cięciem,
ważne żeby obserwować swoje ciało jeżeli macie wysokie ciśnienie, obrzęki i białko w moczu to jest to zatrucie ciążowe,które w najgorszym wypadku kończy się rzucawką, groźną dla matki i dziecka, dlatego trzeba ograniczyć sól z diety, dużo odpoczywać i często odwiedzać swojego lekarza, a nawet poleżeć na obserwacji w szpitalu.

reklama
lekarz powiedział że nie ma powodu żeby ciąża kończyła się cesarskim cięciem,

dziwnie troche powiedział :dry:

bo skoro bez silnych przezyć skacze Tobie cisnienie ...to jak zapatruje sią twój lekarz na ciśnienie w czasie twojego porodu gdzie bardzo silnie i emocjonalnie będziesz przeżywac ten moment .

ja napisałam to co wiem i jestem tego pewna bo swoje odleżałam w szpitalu i sie nasłuchałam od róznych lekarzy .

no ale specjalista pewnie wie co mówi :sorry2:
w kazdym bądz razie przy wysokim ciśnieniu konieczna jest obserwacja jak i szczegółowe badania w szpitalu :tak: