reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nad brzegiem rzeczki mieszkają małe smuteczki ;(

A my dzisiaj bylismy na zakupach bo zostały mi dwie pary spodni, które jeszcze wchodzą. i to chyba na długo nie wystarczą. Zawsze wchodziłam w rozmiar38, dzisiaj spróbowałam 40 i 42 no i nic z tego. Jak coś miesciło się na brzuszku to nogawki były takie, że cztery razy bym w nie weszła. No i załamka. Nic nie kupiłam i od razu dół. troszkę głupio, ale to chyba chumorki ciążowe. A problem został - jutro nie mam co na siebie włożyć :mad:
Czy to już odpowiedni moment na odwiedzenie sklepu z odzieżą ciążową?

reklama
Ja sie nie pękam.Poszłam oststnio do H&M Mamma nabyłam dwie fajne góry - znaczy jedną taką tunikę fajna, a druga taka bluzeczkę odciętą pod biustem.Z wyhaftowanymi kwiatkami.Na spodnie ciążowe u mieu za wczesnie jeszcze - wiec sobię radze następująco - przez diurke od guzika przeciagam gumke recepturke, zaczepiam ją o guzik, zamka nie zamykam.Na to wszytsko wspomniane wczesniej dłuższe bluzki lub tuniki i tak paraduję.I NAJWAŻNIEJSZE ,ŻE JEST WYGODNIE :) Dlatego Karola - głowa do góry :)

Ja tez mam juz bluzeczki pseudociazowe (teraz jest duzo takich w normalnych sklepach..... )Na razie brzuszek wyglada, jak spore wzdecie.... Paradowac z wystawionzm (obcislymi rzeczami bede, jak bedzie ewidentnie ciazowy).
Spodnie odpuscilam sobie.... mieszcze sie w jedne biodrowki, sa pod brzuszkiem....
Zakupki ciazowe chzba jednak troszke pozniej beda.... Zreszta..... chyba wyjme maszyne do szycia i uszyje cos sama....
I przepraszam za wszelkie ewentualne diwne znaczki i literki.... klawiaturka mi sie poprzestawiala...

Mój bebolek tez wygląda śmiesznie i sie ciagle zastanawiam, czy to już ciąza, czy to efekt hmmm.... wyluzowania w sensie jedzeniowym ;)

DZieki dziewczyny. Dzisiaj bylismy znowu na zapukach i wreszcie udało się - nawet dwie pary. No i przynajmniej nie jest mi ciasno!!!! Ale pani dziwnie patrzyła jak prosilam rozmiar XL :laugh: A sklep ciążowy zostawię na chlodniejsze dni.

Ja właśnie wybieram się w sobotę na zakupy pójdę do H&M może coś tam znajdę słyszałam od szwagierki żew New Yorkerze są fajne bluzki
na ciąże trzeba tylko kupic rozmiar XL i ładnie brzusio pokreślają przez całą ciążę więc popatrze bo muszę cos kupic a przede wszystkim spodenki bo już sie nie mieszczę w żadne jeansy :-[

heh, a jeśli chodzi o humorek to jakoś mi brak energii i mam takie smutne, a raczej poważne dni. Dziwne, chyba mnie melancholia dopadła, hmmm może to wina pogody. Zawsze jestem śmieszką, a jakoś tak ostatnio jestem zamyślona, zadumana. Jejku, chyba urlopik nad morzem mi dobrze zrobi.

Ja też miewam koszmary sniło się mi ostatnio że kopnął mnie ktoś w brzuch to był taki sen wyrazisty że nie o nim zapomnieć. Co do humorków ja zawsze byłam rozpieszczonym dzieciakiem:) a teraz jeszcze bardziej wszystcy koło mnie skaczą:-) Żal mi tylko mojego przyszłego męża jest taki dobry Kochany!!! a ja jak mam zły nastrój to się na nim wyzywam ale przeprosiłam Go i że to się więcejnie powtórzy <wybaczył>:-)Przez te trzy miesiące ciąży urosły mi bardzo piersi przedtem miałam pełne B a teraz mam pełne C , a One wciąż bolą i bolą i rosną:/ Nie którzy są z tego faktu Szczęśliwi;). No ale coż co zrobić:) Pozdrawiam Was Mamusie!!

reklama
Do góry