reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Naczyniak!!!

Cześć dziewczynki:-) Kasiu mój Patrynio jak się urodził miał naczyniaka na główce, bardzo się martwiłam ale teraz ma 3 latka i po naczyniaku nie ma śladu więc badż dobrej myśli z czasem na pewno zniknie. Pozdrawiam was serdecznie

reklama
A jak odróżnić naczyniak od groźnych zmian na skórze? :baffled: mój synek ma na udzie coś, co początkowo brałam za obtarcie - duże nieregularne, złożone jakby z bordowych wypukłych grudek i kropek. Pomiędzy nimi jest 'zwykła' skóra. Znamie pojawiło się ok 3 tygodnia życia i na razie rosnie. Ma 3cm długości.
Z tego co widziałam w internecie, to naczyniaki są podobne do truskawki, a ten zupełnie inny...:crazy:

Wczoraj byłam z synkiem u lekarki i zapytałam o takie różowe koło z tyłu głowy, a ona na to, że to naczyniak i ma to w tym miejscu 80% niemowlaków. Może są różne rodzaje tych naczyniaków? W każdym razie powiedziała, ze to nic takiego.

To o czym piszesz to naczyniak płaski. Znika samoistnie po paru miesiącach i jak nazwa wskazuje nie robi się wypukły. Moja Izunia ma na czole i z tyłu głowy. Może być efektem silnego tarcia o kości miednicy podczas porodu SN.
Można sprawdzić, czy to tego rodzaju zmiana naciskając skórę w tym miejscu. Jeśli zmiana pod palcem bieleje to nie ma się czym martwić :)

Nawet go nie widać na zdjęciu, ale jest. I to w kształcie literki M.

Mój synek ma naczyniaka jamistego na lewej rączce. Dostaliśmy skierowanie do poradni nczyniala (IZMD) oraz na USG przez ciemiączkowe i jamy brzuszka.

rapunzel, malena81- moj Oliwier tez ma z tyłu głowy na dole kilka czerwonych plamek. czyli to tez jest naczyniak? na czole tez pojawia mu sie czerwona kreska ale tylko gdy sie denerwuje lub płacze a tak normalnie to jest prawie niewidoczne. ja wiem że jest to widze a tak normalnie to nikt nie widzi.

Magnolia80, daj znac jak juz bedzieie po wizycie,ok?Jaki ma zw. naczyniak jamisty na raczce i to USG brzuszka i glowki?Moja corka tez ma wlasnie na lewej raczce jamistego, ale lekarz nas nie skierowal do takiej poradni..On co prawda ladnie zanika, ale az mnie zaciekawilo to Wasze skierownaie. My z zupelnie innych powodow robilismy USG glowki i brzuszka, bylo ok. Trzymam kciuki i niech wszystkie naczyniaki paskudy uciekaja do ciemnej budy:tak:

szukam dobrego specjalisty od naczyniaków w Katowicach - może być i prywatnie; na Francuskiej są roczne terminy przyjęć, a podobno tam są najlepsi...

reklama
Mój synek też ma naczyniaka na czułku i jest już dosyć mocno wypukły.Pani doktor powiedziała,ze sam się wchłonie.

Do góry