reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nacinanie krocza-opinie, relacje i pielegnacja

reklama
Jua - w Pytaniu na śniadanie poruszono ten temat, ale w sumie nie podano żadnych konkretnych danych - w ilu przypadkach pomaga. Zaproszono kobietę, która to stosowała i uważała, że jest OK, ginekolog twierdził, że może pomóc ale nie jest to do końca pewne. Moja ginekolog też nie zna nikogo, kto to stosował. Chyba u nas jest to jeszcze zbyt mało popularne. Też o tym myślałam, ale dosyć droga ta "przyjemność" ;) i nie daje gwarancji ( u mnie w szpitalu i tak często nacinają).

Ja również zostałam nacięta (ale Julka ważyła 3940g!!!). Na szczęście miałam wspaniałą położną, która zrobiła to w takim momencie, że nic nie poczułam. Jak przyszli mnie szyć to ja:szok: "Co oni chcą szyć?!". Gorsze było jak po 5 dniach położna w domu ściągała mi szwy - ale piszczałam. Opowiadała mi, że chodzi do dziewczyny, której nie nacięli i biedulka pękła im aż do odbytu (nie muszę chyba pisać jakie problemy miała z gojeniem się rany). W głębi duszy cieszyłam się, że mnie cięli.

Ja przy ostatniej ciąży z powodu mojej drobnej budowy też miałam nacięte krocze, wiadomo nic przyjemnego, ból niesamowity. Mi duże ukojenie przyniósł regenerujący spray z Motherlove, który dostałam od koleżanki, nacięcie goiło się w naprawdę szybkim tempie, dodatkowo spray hamował krwawienie. Teraz używam go do dezynfekcji zwykłych ran, bardzo fajny produkt:)

Ja przy ostatniej ciąży z powodu mojej drobnej budowy też miałam nacięte krocze, wiadomo nic przyjemnego, ból niesamowity. Mi duże ukojenie przyniósł regenerujący spray z Motherlove, który dostałam od koleżanki, nacięcie goiło się w naprawdę szybkim tempie, dodatkowo spray hamował krwawienie. Teraz używam go do dezynfekcji zwykłych ran, bardzo fajny produkt:)
:)

Ostatnia edycja:
a gdzie kupić taki spray? ps; mam nadzieje ze nie piecze?
Wszelkie produkty od Motherlove zamawiam na ich stronie, masz tam zakładkę "produkty" i poprzez ich stronę składasz zamówienie, Link do: Regenerujący spray - Motherlove Polska,. Nic a nic nie piecze, wręcz przeciwnie użycie sprayu przynosi niesamowitą ulgę już po 2-3 użyciach, można go używać tez na zranione miejsca maluszków, wiec nie może piec czy szczypać:)

reklama
nie zawsze nacinają krocze ale lepsze zło jak oni to zrobią niż samoczynnie... Ja miałam ten spray z motherlove spokojnie nie piecze jest właśnie dedykowany dla kobiet po porodzie naturalnym i cc. Nie ma alkoholu wiec smiało można pryskać żeby rana szybko się zagoiła :)

Do góry