reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Na wesoło ;)

reklama
To ja dorzucę kilka z życia wziętych dialogów z moimi przydziałowymi dziećmi:

Podczas zajęć:
Ja: powiedzcie mi jaki powinien być strażak
Oli (5 lat): musi być groźny jak patafian

Na podwórku:
Ja: dzieciaki złaźcie z tej drabinki, jest śliska
Zuzia (4 lata) wskazując palcem na siebie: Kocica - nie dzieciak!

Przed przedstawieniem:
Mati (4 lata): proszę pani, kiedy wreszcie pójdę się przebrać, zaraz przyjdzie mama i babcia, a ja wyglądam ja szmata!!!

W szatni:
Kornelek (2 lata): co to?
Ja: Oluś ma buty z Bazzem Astralem
Kornelek: kupis mi?
Ja: nie mam tyle pieniążków, żeby kupować rzeczy wszystkim dzieciom w przedszkolu wiesz.
Kornelek: mama mi kupi
Ja: o widzisz
Kornelek: powies jej?

Przed spaniem:
Wiktorek (1,5 roku) próbuje mi włożyć ręce pod bluzkę: pani Asia am am?
Ja: Wiktorku pani tam nie ma mleczka
Wiktorek z nadzieją wskazując na drugą panią: Pani Ola?

Ja: Michałku posprzątaj to
Michałek (3 latka): ja jus nie chce cie kochać!

Na angielskim:
Pani: what is your name?
Dominika (2,5 roku): niunia
Pani: powiedz całym zdaniem. My name is Dominika
Dominika: niunia
Pani: My name is
Dominika: Dominika
Pani: dobrze ale powiedz całym zdaniem
Dominika: niunia
Pani: Powtarzaj za mną, my name
Dominika: my name
Pani: is Dominika
Dominika: Tak

Mój ulubiony dowcip i jaki życiowy u mnie w domu ;-)

Mąż: Kochanie co jest na obiad?!
Żona: NIC
M: Ale wczoraj już NIC nie było.....
Ż: Bo ugotowałam na dwa dni....

Jakby któraś w Was chciała na allegro coś sprzedać i nie miała pomysłu jak się za cenzurować ;-):tak: aaa i zeby nie było to autentyczna fotka z aukcji allegro - osobiście widzialam tą aukcję
z10994527O.jpg

reklama
Do góry