reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Muuvo Quick 3.0/4.0

Czy ktoś z Was używał tego wózka? Bardzo mi się podoba i jestem niemal zdecydowana, ale udało mi się dokopać do kilku opinii o niezbyt dobrej amortyzacji i dopadło mnie zwątpienie...

reklama
Czy ktoś z Was używał tego wózka? Bardzo mi się podoba i jestem niemal zdecydowana, ale udało mi się dokopać do kilku opinii o niezbyt dobrej amortyzacji i dopadło mnie zwątpienie...
Ja miałam przy pierwszej córce i sobie chwaliłam. Może rzeczywiście ta amortyzacja zbyt dobra nie jest, ale nam to zbytnio nie przeszkadzało, bo nasze dziecko jak troche trzęsło to zasypiało. Wszystko inne było naprawdę spoko. Teraz mam bliźniaczy valco i prowadzi się zdecydowanie gorzej.

Mam 3.0, używam właśnie już przy drugim synku. Ogólnie ma wiele zalet i koniec końców jestem bardzo zadowolona, ale co do amortyzacji to rzeczywiście jedyna rzecz do której się mogę doczepić. Mieszkam na wsi i większość dróg jest utwardzona więc ok, ale do lasu gdzie ścieżka jest kamienista nie wjadę. Więc zależy jaki teren jest u Ciebie.
A, i po śniegu też daje radę :)

zobacz na fb grupę wózkowe porady gdy nie wiesz jaki wózek wybrać

W gruncie rzeczy jest polecany, sama teraz się zdecydowałam tylko na SE, ze względu na większa gondolę. :-)

Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi!
@Pati4gce cieszę się, że wózek spełnił Twoje oczekiwania. Jak długo go używałaś?
@gorzka.kawa to wspaniała wiadomość, że używasz już przy drugim dziecku. Gdy zobaczyłam, że wersja 4.0 rośnie razem z dzieckiem, ucieszyłam się, że może posłuży do końca okresu wózkowania, ale wiadomo- nadzieja sobie, a trwałość sobie..
@MartaMarkry dziękuję, zerknę 🙂 ten SE jest właściwie bardzo podobny (chyba, że mówisz o SE 2?)
Z Waszych postów wynika, że problem z amortyzacją faktycznie istnieje. Mieszkam co prawda w mieście, ale wiadomo, jak czasem jest z chodnikami. Miło by było też czasem zabrać dziecko do lasu czy do rodziny na wieś.

@Pati4gce cieszę się, że wózek spełnił Twoje oczekiwania. Jak długo go używałaś?
@gorzka.kawa to wspaniała wiadomość, że używasz już przy drugim dziecku. Gdy zobaczyłam, że wersja 4.0 rośnie razem z dzieckiem, ucieszyłam się, że może posłuży do końca okresu wózkowania, ale wiadomo- nadzieja sobie, a trwałość sobie..
@MartaMarkry dziękuję, zerknę 🙂 ten SE jest właściwie bardzo podobny (chyba, że mówisz o SE 2?)
Z Waszych postów wynika, że problem z amortyzacją faktycznie istnieje. Mieszkam co prawda w mieście, ale wiadomo, jak czasem jest z chodnikami. Miło by było też czasem zabrać dziecko do lasu czy do rodziny na wieś.
nie mam niestety porównania do 4, bo jak kupowałam to był jeszcze tylko 3, ale też mam gondole xl i polecam, szczególnie się sprawdza zima kiedy maluszka trzeba porządnie ubrać:) i ja kupowałam przez internet z całym wyposażeniem typu uchwyt na kubek, moskietry czy folia deszczowa w cenie jaka oferowali w sklepie za „goły wózek”.

mówię o samym SE

Ja przymierzałam się do 3.0 ale dla mnie tam gondola była mikroskopijna biorąc pod uwagę że dziecko w gondoli będzie jesień i zimę = kombinezon/spiwor.

reklama
My używaliśmy wózek 1,5 roku, ale to dlatego, że jak córka zaczęła chodzić to juz nie bardzo chciała w wózku. Teraz mamy bliźniaczy plus hamak dla starszej.

reklama
Do góry