Charlotte21
Fanka BB :)
Cześć wszystkim !
Przychodzę z prośbą. Pierwszy raz w życiu piszę na jakimkolwiek forum. Ale czuje się zupełnie bezradna i liczę na pomoc
Od dwóch lata staraliśmy się z mężem o dziecko. W listopadzie 2018 w końcu się udało, jednak radość nie trwała długo bo w 10 tc stwierdzono brak akcji serca. Szpital, wywołanie poronienia i w końcu łyżeczkowanie. Jestem pod okiem dobrej lekarki, ale ostatnio czuje się jakby bagatelizowała moje problemy. Chciałabym się Was zapytać czy ktoś przy takich wynikach jak ja miał podawaną heparynę na potrzymanie ciąży?
1. Stwierdzona niedoczynność tarczycy -
wahania TSH od 7 do 5, poprzez 4 i nawet 0,3.
Na dzień dzisiejszy 0,8 (w ciąży miałam 3) Przyjmuję dawkę 50/75.
2. Badania nasienia ok
3. Badania genetyczne - tylko jedna mutacja PAI-1
4. Badania immunologiczne
LA1 w normie,
p/c p.kardiolipinie IgG i IgM w normie,
ANA 2 graniczne,
czekam na wyniki p/c p. beta-2-glikoproteinie
Czy jest chociaż jedna osoba, która przy takiej mutacji miała podawaną heparynę w ciąży? Boję się kolejnego niepowodzenia. Niedługo kończę 29 lat i nie chce starać się o dziecko czekając na 3 poronienia aby mi zrobili badania.
Przychodzę z prośbą. Pierwszy raz w życiu piszę na jakimkolwiek forum. Ale czuje się zupełnie bezradna i liczę na pomoc
Od dwóch lata staraliśmy się z mężem o dziecko. W listopadzie 2018 w końcu się udało, jednak radość nie trwała długo bo w 10 tc stwierdzono brak akcji serca. Szpital, wywołanie poronienia i w końcu łyżeczkowanie. Jestem pod okiem dobrej lekarki, ale ostatnio czuje się jakby bagatelizowała moje problemy. Chciałabym się Was zapytać czy ktoś przy takich wynikach jak ja miał podawaną heparynę na potrzymanie ciąży?
1. Stwierdzona niedoczynność tarczycy -
wahania TSH od 7 do 5, poprzez 4 i nawet 0,3.
Na dzień dzisiejszy 0,8 (w ciąży miałam 3) Przyjmuję dawkę 50/75.
2. Badania nasienia ok
3. Badania genetyczne - tylko jedna mutacja PAI-1
4. Badania immunologiczne
LA1 w normie,
p/c p.kardiolipinie IgG i IgM w normie,
ANA 2 graniczne,
czekam na wyniki p/c p. beta-2-glikoproteinie
Czy jest chociaż jedna osoba, która przy takiej mutacji miała podawaną heparynę w ciąży? Boję się kolejnego niepowodzenia. Niedługo kończę 29 lat i nie chce starać się o dziecko czekając na 3 poronienia aby mi zrobili badania.