reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Możliwość zajścia w ciążę

Witam
Zwracam się z prośbą do bardziej wtajemniczonych w tematach ludzkiego ciała ;)
Mianowicie ja z moją kobietą uprawialiśmy petting w co składało się dotykanie naszymi narządami płciowymi
bez zabezpieczenia ale też bez penetracji... Cały petting trwał około minute i nie zdążyłem dojść wystąpił tylko
preejakulat... Potem wystąpiło zrobienie dobrze poprzez tak zwaną "palcówkę"... Duża jest szansa na zajście w ciążę? Liczę na treściwą i dokładną odpowiedź bez żadnego śmieszkowania
haha Chętnie odpowwiem na dokładniejsze pytania ułatwiające postawienie diagnozy :)
Pozdrawiam ciepło :D

reklama
Rozwiązanie
To dobrze.

ps. Tak na marginesie, był kiedyś taki duński filozof, który twierdził, że "Ironia życia leży w tym, że żyje się je do przodu, a rozumie do tyłu."
I..muszę sie z nim zgodzić.
Zgadzam się, tyczy się to każdego aspektu, każdej najdrobniejszej rzeczy nawet :).
To nic złego, jesteśmy tylko ludźmi. Ważne tylko, żeby później wyciągnąć odpowiednie wnioski.
reklama
I skąd wniosek, że autor jest nieodpowiedzialny itd.?
Nawet jeśli nie chce teraz, ale jakoś by wpadł to wcale nie oznacza że nie poniósłby odpowiedzialności.
A tak poza tym to nie raz "nieplanowany" ojciec jest lepszy niż ten "planowany", to żaden wyznacznik.

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

W kwestii antykoncepcji nie będę się wypowiadala, nigdy w życiu nie stosowalam.
Ja też nie, a uprawiam seks od 5 lat w sumie i dopiero teraz jestem w ciąży (planowanej, za pierwszą próbą).
Nie stosowałam, bo zawsze bawiłam się ( ;) ) z zaufanymi partnerami, tylko w związku i nie tak od razu. Wpadka nie byłaby mi/nam niczym strasznym.
Tzn. wcześniej uprawiałam stosunek przerywany po prostu, a jak wiadomo to nie jest antykoncepcja, ale jakoś w moim przypadku skuteczna ;d

Ja też nie, a uprawiam seks od 5 lat w sumie i dopiero teraz jestem w ciąży (planowanej, za pierwszą próbą).
Nie stosowałam, bo zawsze bawiłam się ( ;) ) z zaufanymi partnerami, tylko w związku i nie tak od razu. Wpadka nie byłaby mi/nam niczym strasznym.
Tzn. wcześniej uprawiałam stosunek przerywany po prostu, a jak wiadomo to nie jest antykoncepcja, ale jakoś w moim przypadku skuteczna ;d

Przejrzyj forum. Niektóre tu przypadki są TRAGICZNE.
Nie dziwię się absolutnie, że @mamunia86 tak napisała jak napisała. Wierz Mi jest coraz gorzej, a niektóre przypadki to nokaut jak dla mnie:)

@werka921 ja też nie pomogę.

Seks jest czymś wspaniałym i bardzo zbliża, dużo wyraża. Jest intymny i wyłaczny. Dlatego nigdy nie miałam partnerów wiec nie potrzebowałam sie zabezpieczać oraz zabawiać nimi, z nimi a oni mną i ze mną. Mam za to męża, jednego, pierwszego we wszystkim i to mi wystarcza. Pożycie nasze jest radosne, dobre i szczęśliwe i niekoniecznie za kazdym razem musi być zabawą i frywolnym zachowaniem. Czasami wrecz odwrotnie. W dobrym kochającym się zwiazku, spełnionym, już szuka sie częściej ukojenia, wyciszenia, spełnienia, bliskości niż brykanka niczym kocury z kotkami na wiosnę. To przychodzi z czasem i dojrzałym związkiem.

@mamakubusia87 masz rację.

reklama
@werka921 ja też nie pomogę.

Seks jest czymś wspaniałym i bardzo zbliża, dużo wyraża. Jest intymny i wyłaczny. Dlatego nigdy nie miałam partnerów wiec nie potrzebowałam sie zabezpieczać oraz zabawiać nimi, z nimi a oni mną i ze mną. Mam za to męża, jednego, pierwszego we wszystkim i to mi wystarcza. Pożycie nasze jest radosne, dobre i szczęśliwe i niekoniecznie za kazdym razem musi być zabawą i frywolnym zachowaniem. Czasami wrecz odwrotnie. W dobrym kochającym się zwiazku, spełnionym, już szuka sie częściej ukojenia, wyciszenia, spełnienia, bliskości niż brykanka niczym kocury z kotkami na wiosnę. To przychodzi z czasem i dojrzałym związkiem.

@mamakubusia87 masz rację.
Pod pojęciem "partner" miałam na myśli chlopaka swojego po prostu, a nie tylko osobę do seksu. Przecież to napisałam :). Mam 23 lata, nie jestem jeszcze mężatka, ale każdy mój związek (a miałam AŻ 2 ;) ) traktuje i zawsze traktowałam powaznie i każdy miał być moim ostatnim i już do końca.
Za każdym razem na seks przyszedł czas, najpierw trzeba było otworzyć duszę przed tą osobą, a dopiero później zdejmowac majty ;).
Spokojnie, wiem o czym piszesz. Dla mnie seks jest zabawa, zbliżeniem i przede wszystkim tak jak piszesz czyms bardziej intymnym, aniżeli tylko prymitywnym zaspokojeniem potrzeb fizycznych :). Połączeniem dwóch ciał w jedno zarówno fizycznie jak i psychicznie.

Do góry