reklama
Hej. Nie wiem czy dostanę odpowiedź. Bo jestem w podobnej sytuacji mam podwyższone trochę neutrolife obniżone limfocyty monocyty nieznacznie i PCT podwyższone o 0,06. Jak u cb się skończyło . Będę wdzięczna za odpowiedź. Bo ja się bardzo martwieCześć dziewczyny,proszę o poradę,interpelacje wyników zanim udam się do lekarza a wizytę mam 21.04. Dzisiaj sama dla siebie zrobiłam morfologie krwi i wyniki mnie trochę zaniepokoiły. Wiem,że mogą one się różnić ze względu na odmienny stan ale nie wiem nawet jak bardzo. Podam te,które są podwyższone lub obniżone(bez jednostek).
Leukocyty 10,36 norma 4,6-10.00
Erytrocyty 3,91 norma 4.1-5.00
Hematokryt 36 norma 38-44
NEUT(neutrofile) 8.00 norma 1.50-7.00
NEUT% 77.2 norma 37-72
LYMPH%(limfocyty)15.6 norma 20-50.00
Czy któraś z was miała podobne wyniki w ciąży? Jest wstanie mi pomóc zanim doczekam się wizyty? Powtórzę badania jeszcze po weekendzie ale ciekawi mnie Wasza opinia. Czy mam się czym martwić? Jestem w 24tyg ciąży,wcześniejszą morfologia była ok(przynajmniej w zakresie tych norm lab.)Pozdrawiam:-)
Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Gadziamama
Fanka BB :)
A w którym jesteś trymestrze? U mnie neutrofile skakały w 3 trymestrze. Najlepiej pokaz wyniki swojemu gin.
W 24 tyg jestem. Widział moje wyniki bo morfologię z przed dwóch miesięcy miałam podobna . Teraz mam wizytę 7 września ale mąż załatwił na jutro z tymi co zrobiłam teraz .Bo zaczęłam chodzić przemęczona i obolała wszędzie mimo że nie mam w domu dużo pracy.A w którym jesteś trymestrze? U mnie neutrofile skakały w 3 trymestrze. Najlepiej pokaz wyniki swojemu gin.
Gadziamama
Fanka BB :)
Sama ciąża jest dużym obciążeniem doa organizmu. A hemoglobine masz ok? Zmęczenie by moglo wskazywać na anemie ale to musi lekarz zobaczyć. Dobrze że masz jutro wizytęW 24 tyg jestem. Widział moje wyniki bo morfologię z przed dwóch miesięcy miałam podobna . Teraz mam wizytę 7 września ale mąż załatwił na jutro z tymi co zrobiłam teraz .Bo zaczęłam chodzić przemęczona i obolała wszędzie mimo że nie mam w domu dużo pracy.
Sama ciąża jest dużym obciążeniem doa organizmu. A hemoglobine masz ok? Zmęczenie by moglo wskazywać na anemie ale to musi lekarz zobaczyć. Dobrze że masz jutro wizytę
reklama