reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Morfologia krwi w ciąży

reklama
A macie może normy dla kobiet w ciąży? martwią mnie tylko te neutrofile bo naczytalam się w dr Google ze nie zwiastują nic dobrego :p musze grzecznie poczekać do wizyty:-)

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Mogę ci wysłać po południu jak wrócę z pracy całą tabelkę, ale ona nie wygląda tak jak byś pewnie chciała-ona zbiera tendencję jak w ciąży coś się zmienia,o ile mniej więcej procent względem stanu wyjściowego a nie konkretne liczby i zakresy

Dla kobiet ciąży norma CRP jest do 40. Podwyższone CRP świadczy o ciąży.
W morfologii bardzo ważna jest oprócz tego liczba płytek - chodzi o bezpieczeństwo podczas porodu, gdyby np. trzeba było zrobić cesarkę.
Pozostałe wartości - tak jak napisały dziewczyny - nie należy się mocno przejmować, jeśli nie odbiegają za dużo od normy.

Takie dwa wystarczą?

Załączniki

• IMG_20170407_151627661_HDR_20170407152412824.jpg
    IMG_20170407_151627661_HDR_20170407152412824.jpg
    69,6 KB · Wyświetleń: 825
  • IMG_20170407_151701108_HDR_20170407152437559.jpg
    IMG_20170407_151701108_HDR_20170407152437559.jpg
    67,4 KB · Wyświetleń: 802
U mnie lekarz zawsze powtarzał że morfologia krwi u kobiety w ciąży bardzo się zmienia i nie ma co się tym przejmować, chyba że będą duże odchylenia. Powtarzał mi zawsze, że najważniejsze są płytki krwi, żeby tu nie było zbyt dużego spadku. A w pozostałych parametrach mogą być różne skoki. Nie zastanawiaj się na zapas, szkoda nerwów w Twoim stanie :)

reklama
Do góry