reklama
Agati88
Fanka BB :)
A macie może normy dla kobiet w ciąży? martwią mnie tylko te neutrofile bo naczytalam się w dr Google ze nie zwiastują nic dobrego musze grzecznie poczekać do wizyty:-)
Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Mogę ci wysłać po południu jak wrócę z pracy całą tabelkę, ale ona nie wygląda tak jak byś pewnie chciała-ona zbiera tendencję jak w ciąży coś się zmienia,o ile mniej więcej procent względem stanu wyjściowego a nie konkretne liczby i zakresy
Agati88
Dla kobiet ciąży norma CRP jest do 40. Podwyższone CRP świadczy o ciąży.
W morfologii bardzo ważna jest oprócz tego liczba płytek - chodzi o bezpieczeństwo podczas porodu, gdyby np. trzeba było zrobić cesarkę.
Pozostałe wartości - tak jak napisały dziewczyny - nie należy się mocno przejmować, jeśli nie odbiegają za dużo od normy.
W morfologii bardzo ważna jest oprócz tego liczba płytek - chodzi o bezpieczeństwo podczas porodu, gdyby np. trzeba było zrobić cesarkę.
Pozostałe wartości - tak jak napisały dziewczyny - nie należy się mocno przejmować, jeśli nie odbiegają za dużo od normy.
magdab200!o2.pl
Zaciekawiona BB
U mnie lekarz zawsze powtarzał że morfologia krwi u kobiety w ciąży bardzo się zmienia i nie ma co się tym przejmować, chyba że będą duże odchylenia. Powtarzał mi zawsze, że najważniejsze są płytki krwi, żeby tu nie było zbyt dużego spadku. A w pozostałych parametrach mogą być różne skoki. Nie zastanawiaj się na zapas, szkoda nerwów w Twoim stanie
Agati88
Aim tak dziękuję :-) juz widzę ze mogą być odchylenia. Bardzo dziękuję za rady,jestem już spokojniejsza :-)
reklama