reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

monitoring owulacji - kiedy pęka pęcherzyk?

Skoro w sobotę miał 16mm to powinien wyliczyć ile mniej więcej będzie miał w odpowiednim dniu. Z tego co pamietam co mi tłumaczyła moja Pani doktor to mówiła ze pęcherzyk średnio rośnie 2mm dziennie. Wiec filozofii żadnej nie ma, bo u Ciebie tez się zgadza ze 2mm na dzień -.-
Ja chodzę na monitoring w około 10 dc i od razu dostaje receptę i i formacje kiedy podać zastrzyk.

Skoro nie chcesz zmieniać to może warto zweryfikować u jeszcze jednego lekarza typowo monitoring?

reklama
Ja na usg miałam 27 i 31 mm pęcherzyki, gin kazała brać duphaston i cykl stracony a dzień później nastąpiła owulacja i obecnie 15 tc także wszystko możliwe kochana [emoji41]
Hej Dziewczyny, mam pytanie do dziewczyn monitorujących owulacje. Przy jakiej wielkości pękał u Was pęcherzyk? Wczoraj na monitoringu miałam pęcherzyk 24mm i lekarz stwierdził, że nie ma już szans na to, że pęknie... Nie ukrywam, trochę się podłamałam... Jak to było u Was?

Ja mam 24mm wcześniej pękały jak miały 20mm tylko endometrium było małe teraz mam endometrium 8mm pęcherzyk 24mm i działamy dzisiaj mam nadzieję że utrafimy 😊 moja gin powiedziała że mozd pęknąć dzisiaj w nocy jutro rano 😊 jak nie to mam nadzieję że plemniki sobie poczekają do jutra bo dizen w dzień się starać to człowiek się wykończy 😅

Do góry