paola121214
Fanka BB :)
Nie myli mi się nic .dodałam następny post .
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja wiem co dolega mojemu dziecku ma wiele niedorozwiniec .Bo nie są. To jest neurorożnorodność. Ale sama powinnaś to wiedzieć.
Mam syna autystycznego i ma wiele form niedorozwiniec .
I wszystkie dzieci w jego grupie tak samo .jedno więcej drugie mniej .
TO NIE SA DZIECI,KTÓRE CIERPIĄ NA JAKĄŚ FORME NIEDOROZWINIECIA .
WIEKSZEJ GLUPOTY NIE CZYTALAM .
SORRY
Nie zgadzam się z Tobą.Nie chcę robić chamówy, ale ogólnie powiem Ci coś.
Ja nie jestem osobą na tym forum, z którą wiele osób się zgadza. Zazwyczaj to w sumie jest na odwrót.
To, czy my się ze sobą zgadzamy (a tak wcale być nie musi) nie oznacza, iż to powód do wkurzania się. To znaczy, jeśli chcesz to się unoś, aczkolwiek myślę, że jeszcze tyle razy mnie tu spotkasz, że chyba jednak szkoda Twoich nerwów.![]()
No super. I porównujesz to z wadą genetyczną. Przy autyzmie wiele rzeczy możesz wypracować, przy ZD nie, bo to wada, ktora wpływa na całe ciało.Ja wiem co dolega mojemu dziecku ma wiele niedorozwiniec .
No popatrz jak się unioslas .No super. I porównujesz to z wadą genetyczną. Przy autyzmie wiele rzeczy możesz wypracować, przy ZD nie, bo to wada, ktora wpływa na całe ciało.
Autyzm może być markerem innych wad genetycznych. W sensie objawem czegoś, co wyłapiesz robiąc np. WES. Autyzm może towarzyszyć wadon genetycznym czy róznego rodzaju wadom rozwojowym. Ale to nie jest tak, że kazdy autysta jest niedorozwinięty, bo Ty tak uważasz. W ogóle rodzice dzieci z niepełnosprawnościami walczą o to, żeby nie mowić o nich, że są niedorozwinięte, a tu wchodzi cała na biało matka autysty mówiąc w ten sposób o swoim dziecku.
Nie zgadzam się z Tobą.
Nie wkurzam się.
O moje nerwy nie bój się bo Ci jeszcze żyłka peknie w ...
Miłego wieczoru
Ale co zazdrościsz czy co?Bo nie rozumiem.To chyba Tobie pęka właśnie ostatnio i to na każdym wątku...
Ja Ci po prostu sygnalizuję, iż nie mam ochoty się z Tobą ciągać, ponieważ widziałam na forum, że doczekałaś się ciąży. Buzują Ci hormony, a ja nie mam ochoty odpowiadać na Twoje głupie zaczepki.
Ale co zazdrościsz czy co?Bo nie rozumiem.