reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Moje dziecko ma zespół Downa

No popatrz jak się unioslas .
A jak inna napisała że jakbym wiedziała że jej dziecko będzie mieć cukrzycę to wolałby mieć prawo wyboru wtedy .
Jakoś na nią nie najechałas .
Nie bez powodu was nazywają zmijami tu na forum .

Tak. Nigdy nie chciałam (I nadal nie chce, a muszę) patrzeć na codzienne cierpienie zarówno fizyczne jak i psychiczne mojego dziecka 🤷‍♀️

Ale równocześnie nie widzę powodu by nazywać go niedorozwiniętym. Nawet w internecie 🤷‍♀️

reklama
Nie napisałam nic złego że moje dziecko ma wiele niedorozwiniec .
Ty napisałaś coś gorszego że chciałabyś mieć wtedy wybór i usunąć.
Ja bym nigdy czegoś nie napisała.

Więc lepiej zamilcz.

Nie napisałam nic złego że moje dziecko ma wiele niedorozwiniec .
Ty napisałaś coś gorszego że chciałabyś mieć wtedy wybór i usunąć.
Ja bym nigdy czegoś nie napisała.

Więc lepiej zamilcz.

Mam prawo do swoich wyborów.
Tak jak Ty do swoich.

Nie będziesz decydowała czy mam prawo się gdzieś wypowiadać czy nie 🤷‍♀️

No popatrz jak się unioslas .
A jak inna napisała że jakbym wiedziała że jej dziecko będzie mieć cukrzycę to wolałby mieć prawo wyboru wtedy .
Jakoś na nią nie najechałas .
Nie bez powodu was nazywają zmijami tu na forum .
Nie wiem co jedno na wspólnego z drugim.

Ja bym o swoim dziecku nie powiedziala, ze jest niedorozwiniete.

Autorka przyszła się wygadać a tu gównoburza 💩
Żmije Wy jedne okropne ♥️
snake GIF

Nie porównywałabym nigdy ZD do autyzmu. 😅
Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, że autyści zwyczajnie postrzegają świat inaczej. To nie są dzieci, które cierpią na jakąś formę niedorozwinięcia.
Dzieci z autyzmem są bardzo wyjątkowe bo ich percepcja taka jest. Sorry, dla mnie to nieporozumienie pisać takie tezy.
Nie porównywałam. Pisałam o dwóch przypadkach. Dziecka z zespołem Downa i autysty. Z takimi pracowałam.
Jeżeli chodzi o autystów to są różne rodzaje, niektóre trudniejsze

Do góry