reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Moje bebe bedzie mieć na imie.....??

To jak w PL rodzice nazwali syna Solidariusz na cześć Solidarności to jak tylko skończył 18 lat zmienił sobie te durne imię :-D fajnie trzeba mieć czajnik zryty, żeby dzieciakowi taką krzywdę robić.

Chociaż u nas chyba przodownikiem w głupich imionach jest M. Wiśniewski kolejne dzieciaki nazwie Ketoprom i Etopiryna co by było oryginalnie ;-)

Tą Etopirynę wezmę pod uwagę;-)

reklama
Ja na chłopca mam wybrane Arkadiusz.. i Arek niby nie pasuje do małego chłopca ale do dorastającego chłopaka już tak :-)
I śmieję się z męża bo na niego w dzieciństwie koledzy wołali Jajek albo Jalet to nasz Arek będzie Ajek albo Alet hahaha :-D słodkie ...

I ja żem tu dołączę z naszymi pomysłami :)Dziewucha to będzie (chyba ) Zofia lub Amelia a syn (chyba ) Antoni, Antek, Antoś :) Mi się podoba (narazie ) ja mam 100 pomysłów na minutę i mój m powiedział że poczeka do ostatniego dnia ciąży bo ze mną to nigdy nie wiadomo :) Oj tam oj tam :)

Ja też zaczełam się zastanawiać nad imionami tzn. nad imieniem dla chłopca bo imię dla dziewczynki mamy już od 7 lat :-D Kamilek miał być Dominiką .Więc imię dla dziewczynki : Dominika
teraz mamy problem z imieniem dla chłopca /ja mam :-D mój mężuś chce żeby to był Paweł ale kurcze ja jakoś nie jestem przekonana,a Kamil chce Krystiana albo Jakuba heheheeh. A ja sama nie wiem jakie imię dla chłopca mi się podoba, bo ja teraz chce dziewczynkę heheheeheh nad imieniem męskim będe się zastanawiać jak lekarz powie miże to będzie chłopiec :tak:

Moj maz z gory zaklada ze to bedzie chlopiec. I juz wybralismy imie William Aleksander ( angielskie imie - bo mieszkamy na stale za Angli)
Dziewczynce Danusia albo Łucja:))

Moj maz z gory zaklada ze to bedzie chlopiec. I juz wybralismy imie William Aleksander ( angielskie imie - bo mieszkamy na stale za Angli)
Dziewczynce Danusia albo Łucja:))

a jak jest Danusia i Lucja po angielsku ??
bo synka imie typowo angielskie :) a dla corci typowo polskie , nie bedzie problemu z wymowa tam ??

W tym roku pewnie troche Williamow bedzie w UK w zwiazku ze slubem. No i malych Kate tez przybedzie :)

oj tak hehe bedzie ich troche pewnie :))

Asionek31 - Owszem Danuta to polskie imie ale po mamie wiec obiecalam. Łucja - Lucy... No tak slub, ale to nie zwiazku na przyszlego krola tylko jakos tak mi sie podoba:))

Plec poznam 13maja ( piatek) - ciekawie.
Hmm tak imiona dziewczynek to Polskie. Danuta po mojej mamie. A Łucja po babci:)) Z tej co wiem do Danuty nie imiennika, ale do Łucji - Lucy:))
Pozdrawiam
Ps. Imie William nie ze wzgledu na Ksiecia:))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Asionek31 - Owszem Danuta to polskie imie ale po mamie wiec obiecalam. Łucja - Lucy... No tak slub, ale to nie zwiazku na przyszlego krola tylko jakos tak mi sie podoba:))

Plec poznam 13maja ( piatek) - ciekawie.
Hmm tak imiona dziewczynek to Polskie. Danuta po mojej mamie. A Łucja po babci:)) Z tej co wiem do Danuty nie imiennika, ale do Łucji - Lucy:))
Pozdrawiam
Ps. Imie William nie ze wzgledu na Ksiecia:))

no wlasnie tak sie zastanawiam jaki moze byc odpowiednik Danuty po angielsku
a Lucja no tak z glowy wylecialo :) ladnie bardzo

Do góry