reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Modne i zadbane stycznióweczki :)

A ja na razie jakos sobie radze kupilam 3 pary dlugich leginsow takie wieksze ze caly brzuch mi w nie wchodzi i nie uciskaja i w chlodne dni zakladam leginsy i do tego luzna bluzke za tylek i mysle ze do wrzesnia tak moge chodzic a na zime to napewno musze sie chociaz w dwie pary spodni zaopatrzyc bo z pierwszej ciazy wiem ze jedna niewystarczy tzn przechodzilam jakos ale ciezko bylo bo musialam je ciagle prac bo nie mialam nic na zmiane.A i pierwsza ciaze i ta teraz mam na 22 stycznia:))Ale tym razem nie bede sie tak meczyc bo wiadomo ze w zime spodnie to na raz jak jest rostop wiec dwie pary napewno musze miec ale 3 tez nie zaszkodza tylko troszke szkoda mi znowu bo wiadomo ze 4 miesiace szybko zleca.

reklama
ja z górą też póki co nie mam problemów, raczej w większość swoich bluzek, tunik itp się mieszczę.
musze tylko poszukać jakichś bluzek w kołnierzykiem do pracy, bo te powoli robią się za ciasne, a niektóre już sa za ciasne

spodnie sobie kupiłam 2 pary w hm ciążowe - jedne jasne, lekkie, można je podwinąć do rybaczek, robi sie wprawdzie chłodniej, ale myśle, że jeszcze w nich pochodzę, są mega wygodne.
drugie kupiłam dżinsy - w tych pewnie będe chodziła jak będzie chłodniej
po domu w dresach zwykłych (mam ze 3 pary), czasem w leginsach i tunikach,
czasem w luźniejszej sukience
jak jest ciepło mieszczę się też w chyba 2 parach luźniejszych rybaczek nie-ciążowych - zapinają się jeszcze pod brzuchem, poza tym maja sznureczki, można ściągnąć.

Dziewczyny, kupiłam sobie ogrodniczki dżinsowe :)))
Jakoś nie mam przekonania do tych spodni z pasem i nie zdecydowałam się na takie, ja mam trochę inny brzuszek niż szczupłe mamusie, kto ma trochę fałdek wie o co mi chodzi...
Znalazłam fajne dżinsowe ogrodniczki, nie takie staromodne tylko modne i proste Mothercare. Dałam 100 pln + 11 przesyłka
ogrodniczki.jpeg

a ja widziałam na all taki fajny poszerzacz do spodni. Zapinasz z jednej strony na guzik z drugiej na sznurek i spodnie masz większe i nie ma koniecznosci wymiany garderoby ;) kupię sobie coś takiego a pozatym pożyczam spodnie od mamy ;)

dobry pomysl z tym poszerzaczem..no ja mogę wam polecić na all..bocieksklep.mają tam ciuchy ciążowe nowe i nie tylko w idealnym stanie.sama zakupiłam tam tuniki...spodnie ciązowe od dyszki były .dla dzieciakow tez są ciuszki.Trochę mi zostało z poprzedniej ciąży-kupiłam spodnie za ponad 120zl a już mi się przecierają od wewnątrz na udach:(szkoda kasy .po domu mam dresy ,parę swetrów,dokupiłam rybaczki...jeszcze jak nie byłam w ciązy to pchały mi się w ciązówki w ręce więc kupowałam dałam 7zł za jeansy stalowo czarne h&m w idealnym stanie.Grzech było nie kupić:)a teraz jak coś człowiek chce to nie ma:(Bede musiala pokombinować bo od 1 mis idzie do przedszkola więc trzeba jakoś wyglądac:)
A z rozstępami to ziajka jest dobra z tych tanich,a z tych droższych fissan krem(75-ka za 30zł)poki się smarowałam to nie miałam,pózniej pobyt w szpitalu nie moglam masować brzucha....i porobiły się cholery:(no i 26 kg mi przybyło .a teraz dopiero 2kg

Ja też używam tego balsamu z rossmana tylko że on się ciężko wchłania i jak jestem mega zmęczona to stosuję ziajkę, która dużo szybciej się wchłania.

reklama
To jest balsam z Ziaji tylko że oni mają taką specjalną linię kosmetyków dla kobiet w ciąży i dzieci, która nazywa się ogólnie Ziajka

Do góry