reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młodsze rodzeństwo dla majowego dzieciaczka:)

reklama
Kasiu- moje samopoczucie jest na tyle dobre, że dalej pracuję :-) No ale też pracę mam teraz inną niż w poprzedniej ciąży.
Wizytę mam za 1,5 tygodnia ale raczej bez usg, chyba że szyjkę będziemy oglądać bo moja ginka uważa, że nawet jeśli było poprzednio cc to szyjka jest ciążą nadwyrężona i trzeba ją monitorować coby nie było żadnej niemiłej niespodzianki.
Poza tym dziecię ułożone jest główką w stronę wyjścia ;-) więc czasem spojenie mi dokucza ale nie jest źle. I właściwie tyle u nas :-)

U nas w miarę dobrze. Bierzemy Luteinę i Spasmolinę, bo szyjka się skróciła i dużo odpoczywamy na leżąco. Na szczęście na ostatniej wizycie okazało się, że szyjka przez dwa tygodnie pozostała na tym samym poziomie, więc przynajmniej się nie pogorszyło i już 30 tydzień ciągniemy w dwupaku. Jeszcze chociaż 7-8 tygodni dotrwać i będzie super, a najlepiej 10;-p. Mam nadzieję. Macica się spina dość często, ale mam nadzieję, że mimo wszystko dotrwamy do tego terminu w okolicach walentynek;-). Pozdrawiam Was bardzo gorąco!

Dzisiaj miałam wizytę. Szyjka ma się dobrze, nie skraca się i nie rozwiera. Z maluchem wszystko dobrze, choć usg nie było ale serducho ładnie bije. Nic niepokojącego się nie dzieje. Kolejna wizyta za miesiąc i wtedy będzie usg więc i szansa na poznanie płci.

Katasza, gratuluję udanej wizyty i trzymam kciuki, żebyście wreszcie poznali płeć;-).

Czy ktoś wie, co u Gia? Miała chyba termin na listopad. Ciekawe, czy już się rozpakowała?

Tak:) Urodziła śliczną córeczkę Karinkę Blankę:) Teraz następna jesteś Ty agasim:)

Katasza a lekarka nie dała się namówić, żeby rzucić okiem czy nie widać płci? Ja mam wizytę 27 grudnia to będzie równo 17tc i muszę go namówić, żeby zobaczył co maleństwo ma między nóżkami:)

Dzięki Paulinka za info o Gia:-). Gratulacje dla nich!!!

Ja dzisiaj byłam na wizycie. Niby wszystko ok, jednak szyjka jest skrócona i jutro tzn. już dzisiaj idę do szpitala. Nic strasznego się nie dzieje, ale gin chce mi zrobić ostatnie badania, podać kroplówkę na tą spinającą się macicę, bo lutka i spasmolina nie dają chyba odpowiednich rezultatów, a Fenoterol w tabletkach wycofany został, więc mogą podawać go tylko w szpitalu dożylnie. No i jeszcze badanie na paciorkowca mi tam zrobi i usg z przepływami, czy coś tam;-p. Jak jutro pójdę, to powinnam w poniedziałek już wyjść.

Na wizycie zrobił mi usg, bo to już 31 pełnych tygodni i okazało się, że pomylił się w 20 tygodniu co do płci:-D, więc jednak nie będzie Anitki tylko chłopak. W szoku jestem i na razie nie mamy nowego imienia, ale powiem Wam, że takiej info to się nie spodziewałam hehe. Dobrze, że się jakoś specjalnie nie nastawiałam, ale jeszcze nie ogarnełam tej wiadomości;-p. Poza tym wszystko dobrze z dzidzią, waży 1660g +/-, co się właściwie zgadza z terminem miesiączki. Oby jak najdłużej się nie chciał wylogować jeszcze. Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące!

reklama
Agasim- nie zazdroszczę weekendu w szpitalu ale mam nadzieję, że po pobycie będzie dużo lepiej. No i jednak niespodzianka co do płci- na imię macie jeszcze chwilę czasu ale gratuluję chłopca :-)

Paulinka- ja nawet nie próbowałam na tej wizycie ginki namawiać na podglądanie płci. Jakoś nie mam parcia- najważniejsze, że wiem, że wszystko jest z maluchem dobrze. A wizyta z usg już za miesiąc i może wtedy się wyjaśni. Jak nie to po prostu zapakuję do szpitala uniwersalne ubranka i zobaczymy co z brzucha wyciągną ;-)

Do góry