reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Miśka zrozumiałam Cię i wcale nie wątpię w Twoje możliwości:-p Tylko żartowałam:-p W każdym razie mój nigdy nie narzeka,że mu za mało albo za dużo.A gdyby było mu za dużo to niestety musiałby to dzielnie znosić:-p

Chwilami kochana może faktycznie zaciążyłaś:-) A stresować się przestań...Przecież to tylko facet...A Twoje nerwy tego nie zmienią.Więc głowa do góry i koniec tych nerwów:tak:

Nadiha Ty chyba ostatnio robiłaś pyszne pierogi...Wiec ja poproszę przepis na ciasto skoro jest sprawdzony i też zrobię:-)

Femme fatal ja idę 1 lipca do tej lekarki po zwolnienie i więcej już do niej nie pójdę.Od razu zmieniam lekarza!A jak mojemu dziecku coś się stanie przez tą aspirynę to ja tego nie popuszczę!Miałam iść do tej przychodni na 4D,ale dowiedziałam się,że źle robią mówią o chorobach i wysyłają do innych lekarzy,a okazuje się,że jest w porządku! Nie chcę przeżyć szoku!Zresztą płaci się za to 180 zł,a u następnego lekarza kolejne...Wiec lepiej od razu pojedziemy do Wrocławia zapłacimy 220 zł i tak będzie lepiej...

Ona mika ja się martwię małym brzuszkiem...Ale na razie nie mam jak zobaczyć jak to u ciebie wyglądało.Jak postanowicie zaprosić mnie do zamkniętego to na pewno od razu to zobaczę;P

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny wczoraj taka zakręcona byłam że esmska od Asiowo nie odczytałam... Ale już nadrabiam... Witam młode cioteczki z BB! Co tam u was? U nas wszystko ok, ja już mniej obolała, mała nawet żółtaczki nie miała tylko daje mi w kośc jeśli chodzi o cyca! Brodawki wysiadły, jak ją przystawiam to prawie płacze, ale dam rade! Maść kupiłam i chyba pomaga! Jutro o 12 wychodzimy jak będzie ok :-) pozdrawiamy
A M. sie nadal do mnie nie odzywa i ja naprawde nie wiem o co mu chodzi... Jak przyszedł z pracy to nawet mnie nie obudził, nie zajrzał, nie przywitał sie... A teraz już śpi... I ja sie przez niego wku...am bo naprawde nic mu nie zrobiłam a on z fochem od wczoraj! Myślałam że przez noc mu przejdzie...:no:

Proszę bardzo Aniu :)

Ciasto na pierożki- niecała torebka mąki (tak na oko, ok 75-80 dkg-reszta zostaje do podsypywania ciasta), łyżka miękkiego masła, lub margaryny, jedno jajko i gorąca woda.
Sekretem tego ciasta jest to, że do mąki najpierw dodaje się margarynę i "traktuje się" to nożem. Dopiero, jak margaryna bedzie w miarę "rozprowadzona" dodaje się jajko, mąkę i wtedy normalnie się wyrabia. Byle długo, do uzykania plastycznej konsystencji.
Potem już wiadomo-napełnić wg uznania :)
SMACZNEGO życzę i napisz jak Ci wyszło i z czym robiłaś :)

mika zrobilam tak jak mi radzilas i faktycznie pomoglo :-) wzielam nospe polozylam sie i bylo ok tak sobie mysle ze moze od czeresni to moglo sie stac:-( ??zjadlam wczoraj prawie kilo :szok: ja juz mam wszystko spakowane tylko jeszcze takie bzdety jak szczoteczka pasta i ciuchy dla mnie na wyjscie , dzis kupilam lewatywe do zrobienia w domu:-( bo nie chce zeby mi tam robili ehhhh
chwilka jestes kochana :zawstydzona/y: hihi moja ostatnia @ 10pazdziernik a termin porodu 17lipca :tak: ehhh Ty to masz ze mna :-p
angel ja mialam to samo co Ty hehe :tak: moj remontowal pokoj malej po pracy to sie ciagnelooo chyba ze 3 tygodnie heh bo zanim sie po pracy zabral za to to chwila minela :-( a ja bylam wsciekla i tez meble przyszly i stoja w duzym pokoju bo czekam jeszcze na kanape i tez bede musiala wszystko przestawiac dlatego sajgon mam w domu ze ała :-p wszedzie cos stoi tu lapa tam szafa dalej wozek itd sprzatania bedzie masa :-p i wez mnie nie strasz z tym porodem hehe ja sie booooje :szok: ale w sumie i tak nie uciekne hehe // lepiej Ty sie szybciej wysyp hehe to mi napiszesz jak bylo hihih
galarecia i masz racje nie ma co z ciuszkami przesadzac bo dzidzia i tak tego wszystkiego nie zdazy znosic poniewaz rosnie z dnia na dzien ja ma dwa kartony ale mam rozne rozmiary i przyznam sie szczerze ze wiekszosc mam ze szrota :-p (ciucholand) bo uwazam ze male dzieci nie maja kiedy zniszczyc popralam to uprasowalam i sa jak nowe :happy: ja Ci powiem ze ja juz sama nie wiem czy mam wszystko tyle tego ze sie gubie a przez remont to nie jest ulozone wiec sama juz nie wiem co mam :happy2: ale z tych najwazniejszych rzeczy mam wszystko a w razie cos zabraknie to najwyzej sie kupi nie ma co szalec :-p tym bardziej ze rodzimy latem wiec na dwor z maluchami szybko wyjdziemy jesli bedzie wszystko ok:blink:

Ostatnia edycja:
witam!
My już w domku... :-) tatuś wlasnie próbuje ja uśpić, ja jestem wykonczona i pewnie zaraz zasne... w najblizszym czasie ponadrabiam zaległosci i wkleje jakies fotki... a tymczaem wybaczcie:zawstydzona/y: mykam odpoczac;-)

Asiowo witaj spowrotem... czekamy z niecierpliwością na fotki :-)

A ja sie dzisiaj czuje jakoś tak niefajnie... pewnie przez M. bo mnie wkurza i mi humor psuje a od tego boli mnie głowa... chyba sie położe mimo że dopiero wstałam...

kasia jak sie zle czujesz to nie ma co sie meczyc wlacz jakis filmik i polez sobie a facetowi napewno przejdzie !
mika ja ostatnio na gieldzie kupowalam tam facet z francji przywozi ciuszki i to za grosze ja je kupuje wogole nie widac sladow uzytkowania sama pozniej je pewnie sprzedam na allegro :-) ja z allegro mam posciel 11 el.. nosidlo na plecy badz klatke piersiowa szafke kanape lozeczko turystyczne i drewniane no i klika drobiazgow typu pieluchy tetrowe itd :happy:
aniu ja do 5miesiaca brzuszka za duzego nie mialam a bynajmniej w ciuchach nie byl widoczny:tak: a teraz mam taki bebech ze chodzic nie moge hehe jeszcze sie na nosisz tego ciezaru :happy2: zobaczysz

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry