reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Anetka, żeby mój tak trafiał... a gdzie tam marzenie:-D
kaamaa u nas za to przyszło to bezbolesnie:-D w ensie budzi sie w nocy, ale zasypia super ( wyjatkiem byl wczorajszy dzien no ale choroba go rozkładała) my sie przeprowadzalismy w listopadzie do mieszkania i mały miał 6 miesiecy stwiedziłam ze juz nie wyrabiam bo nie dos ze w nocy nie spal bo go zeby meczyły to zasypiał o 22 ja po godzinie do 2 snu szłam do pracy nieprzytomna i akurat jak sie przeprowadzalismy nie zrobiłam mu drzemki o 15 młody usnął przed 20 nocka moze nie była idealne ale strasznie mi ie to spodobało:-) i tak juz zostało
konniczynka a czemu u psychologa byliscie bo chyba czegos wczesniej nie doczytałam?
paula gratuluję ja w ciagu dnia ze smoczkiem problemu nie mam ale za to do spania musi byc obowiazkowo:/

reklama
paula ja niestety żadnej metody innej nie znam, jak masz jakiś pomysł to napisz, a chętnie skorzystam :tak: bo ja nie potrafię jej zmusić żeby zasnęła szybciej.
To gratulacje:tak: może uda się odzwyczaić Zuzkę od smoka szybciej niż myślałaś ;-)

kama sama się zdziwiłam, że mój wie, ale może podpatrzył na innym staniku :-p

Anetka mój by na to nie wpadł :no: jego zdaniem niespodzianki są bezsensu on woli dać kasę i sama mam sobie wybrać coś, a wiadomo jak sama wybieram to coś praktycznego na 20ste urodziny wybrałam sobie robot kuchenny bo nie chciało mi się więcej ziemniaków tarkować :-D

A może spróbuj tak jak pisałyśmy budzić ją kilka dni o 7-8 i nie pozwalaj iść dalej spać, zobaczysz jakie będą efekty.

umi Byliśmy dobrowolnie ;-p W szkole rodzenia było spotkanie z psychologiem, która w swoim zakładzie robi badania i wręczyła nam stos ankiet do wypełnienia, a w zamian zaoferowała badania rozwojowe dziecka. I w sobotę zadzwoniła, żeby się umówić. Na następne pójdziemy między 14 a 20 miesiącem. :-) W sumie fajne takie badanie, ale 2h tam spędziliśmy. Znowu ankiety wypełnialiśmy, a że mała trochę marudziła i popłakiwała, to musiałam uczestniczyć w badaniu- P. w tym czasie wszystko powypełniał, a ja po badaniu chyba jeszcze in.pół godziny wypełniałam kartki. I oczywiście pomyliłam się we wpisywaniu wieku Emilki w tygodniach ;-) Ile miesięcy ma, to pamiętam, ale tygodni?! ;-)

A propos spania, to się zastanawiam, kiedy moja mała przestanie sobie robić pobudki na cyca w nocy? Ok.3 i 6 zawsze jest głodna. A najgorsze, że o 6 często muszę ją przewinąć, a ona potem już nie bardzo chce spać :-/

Ostatnia edycja:
A u nas piękne słonko, wyszłam z Małą na spacer, chciałam by wpierw wycwiczyła nóżki na betonie bo śniegu w ogóle nie mamy to trochę podreptała, ale nie chciała zbytnio. Więc wzięłam wózek i poszłyśmy w siną dal;) usnęła na spacerze i już 1.5h śpi;)

Jak skasowac konto na fb? dziś z ciekawości musiałam się zarejestrowac by zobaczyc jak tam w ogóle jest bo psióła zachwalała, ale kompletnie nie w moim stylu, wielki bajzel. A może tak tylko na początku jest? jestem uzależniona od nk, ale czy byłabym od fb to wątpię.

kama to dobry jest Twój mąż :-D mój w sumie bez okazji kupił mi tą bieliznę, co prawda wczoraj mieliśmy 6 rocznicę ale ustaliliśmy, że teraz prezenty robimy sobie na rocznice ślubu :-p

Ale chodzi Ci o to, że później nie ma mieć drzemki jak ją o 8 obudzę? Bo tak to raczej nie przejdzie, bez drzemki nie wytrzyma do 20 raczej :no: a za to jak będzie miała drzemkę to o 8 mi nie zaśnie :confused2:
Dzisiaj Zuza jedzie do teściów o 13, to powiem teściowi, żeby nie pozwolił jej zasnąć w dzień, bo późno wstała, to postaram się położyć ją spać o 20, zobaczymy co z tego wyjdzie. Chyba, że teść mnie nie posłucha i położy ją w dzień..
Jak położy to jutro postaram się obudzić ją o 8. Mi to bez różnicy czy ona budzi się o 10, bo ja i tak do tej godziny nie śpię, więc tu nie chodzi o to, że ja chcę sobie pospać do 10 czy 11 jak to wcześniej napisałaś. Ja zazwyczaj budzę się ok. 9 i leżę sobie koło niej, bo nie chce mi się już spać. Więc nie szkodzi mi w sumie spróbować. ;-)
Kurcze, tak to napisałam, że i tak pewnie nie wiesz o co mi chodzi :-D

Ale żeś na gwatmała :-D 5 przez 10 zrozumiałam :-D

Nie no połóż ją na drzemkę, bo do 20 to Ci na pewno nie wytrzyma.
Zobaczysz kiedy będzie już senna, ja myslę że to powinno pomóc.

Chyba że z Zuźki maly terminator jest :-D

Wieję wiatr ale świeci piękne słonko spadamy na spacerek.

A u nas piękne słonko, wyszłam z Małą na spacer, chciałam by wpierw wycwiczyła nóżki na betonie bo śniegu w ogóle nie mamy to trochę podreptała, ale nie chciała zbytnio. Więc wzięłam wózek i poszłyśmy w siną dal;) usnęła na spacerze i już 1.5h śpi;)

Jak skasowac konto na fb? dziś z ciekawości musiałam się zarejestrowac by zobaczyc jak tam w ogóle jest bo psióła zachwalała, ale kompletnie nie w moim stylu, wielki bajzel. A może tak tylko na początku jest? jestem uzależniona od nk, ale czy byłabym od fb to wątpię.
Kwestia przyzwyczajeia tez kiedys wolałam nk a teraz prawie całkowicie sie na FB przerzucialam. bo na Nk wkurza mnie ze co dziennie mam po 3 zaproszenia jakichś kont fikcyjnych... i w ogole zaczęla mnie wnerwiać ta nk:-p Tez sie na poczatku w FB nie mogłam połapać a teraz jest lepiej:-)
koniczynka aaa juz myslałam ze wam skierowanie dali. Fajne takie badanie sama z checia bym poszła:-) ja c do wieku to mówie wszystkim ze mały konczy w maju 2 latka bo jak mówie miesiacami to kazdemu sie wydaje ze ma 2,5 roku:-D bo 21 mies ma

edit anetka to o spaniu do 10 to akurat ja zasugerowałam bo mi sie wydawało ze lubisz sobie dłuzej pospać:-p no i ze tobie tak po prostu pasuje i tyle:-p

Cześć :-)

Przepraszam za swoje milczenie,ale wczoraj zostałam oddelegowana do teściowej, bo mój Michał się wziął za malowanie,więc nie chciałam się dusić od farby;-)
postaram się nadrobić w miarę:-)

anetka Twój mąż to jest naprawdę super facet z tymi niespodziankami:-)

kaamaa czasami dobrze sobie samemu coś wybrać,bo prezenty się nie udają niekiedy,ale oczywiście niespodzianki są bardzo miłe:-)

paulagratulacje dla Zuzi;-)

Vegas śliczne te nowe zdjęcia Martynki:-)

reklama
kama wiem, wiem że świetnie to napisałam :-D
No to postaram się ją jutro obudzić o 8 i może o 12 drzemkę by sobie już zrobiła.. zobaczymy jak to będzie :-p

umi ja też wolę facebooka od nk ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry