reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko pasteryzowane czy sztuczne

reklama
ja mojej małej daje mleko krowie i jestem zadowolona mleka sztucznego po 12 miesiacu zycia wogole nie chciala pic wiec dawalam krowie ktore bardzo jej smakuje;-)

ja po 12 miesiacu bede sie starala pomalu przejsc na krowie:tak::tak::tak:wlasnie takie 3,2 bo ten tluszczyk jest maluszka, w przeciwienstwie do nas doroslych :-pwlasnie bardzo potrzebny...Zreszta tak zalecaja lekarze(tu gdzie ja mieszkam), przez pierwsze lata dziecko nie powinno pic odtluszczonego mleka tylko wlasnie to tlusciutkie;-).A postaram sie przejsc na krowie, bo powiem szczerze nie do konca wierze ze to modyf. mleczko jest az tak cudne:confused: W koncu to proszek z fabryki, przetworzony na kazdy mozliwy sposob.....Maluszkowi(ponizej roczku) balabym sie dac krowie:no:, ale przeciez dzieci po roku jedza praktycznie to samo co my, wiec po co traktowac je inaczej jesli chodzi o mleczko... Zreszta z tego co slysze, to nie rozni sie ono az tak bardzo od krowiego poza cena;-)a zarobic kazdy chce:tak::tak::tak:szczegolnie koncerny, ktore te mleczka produkuja...., wiec ja do wszystkiego podchodze z rezerwa.................:sorry2:

ja podaję dwulatkowi mleko modyfikowane, bo po normalnym w większych ilościach, jak np dostaje codziennie, to dostaje lekkich objawów alergicznych, jakiejś lekkiej wysypki na ramionkach, rzadsze kupy, czerwone policzki itp. Kaszę mannę i owsiankę robię tak, że robię na wodzie a potem dodaję mleko modyfikowane rozrobione w niewielkiej ilości wody, wtedy sie nie robią grudy z mleka w tej kaszy.

Ja tam wierzę w tej kwestii mojej lekarce, która nie radzi dawać małemu dziecku zwykłego mleka, w nim też nie jest na bank samo mleko!!
A ja bylam dzis w przychodni na wazeniu i zalecili mi dawac mleko krowie, jak tylko mala skonczy roczek (oczywiscie mala nie ma objawow alergii ani skazy). Ale nie mieszkam w polsce i tutaj zalecenia lekarzy sa troszke inne.

reklama
Mi lekarka tłumaczyła, że to mleko z kartonu/woreczka nie jest przyswajalne dobrze przez żołądek takiego malca i dlatego lepiej podawać mu modyfikowane, bo w nim są dodatkowo też witaminy...

Do góry