reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko pasteryzowane czy sztuczne

reklama
mleko krowie to biala smierc - wystarczy poszperac w internecie...

ja nie pije od lat i mam sie dobrze, Ani w zyciu tego nie pila i ma sie dobrze :)

jak się poszpera w internecie to znajdzie się tysiace wypowiedzi jakie to mleko niezdrowe, chleb, że warzywa i owoce to sama chemia, tak że dla mnie to nie argument, naukowcy też raz twierdzą że coś nie jest zdrowe potem że zdrowe - bez szaleństw, dlatego niech każdy postępuje tak jak uważa i ze zdrowym rozsądkiem. Gro lekarzy, dietetyków twierdzi że mleko jest jednak najlepszym źródłem wapnia stąd kampanie o piciu mleka. Zastanawiam się dlaczego mleko tłuste obciąża nerki ile tłuste mleko ma procent 3,5 procent a w nim są zawarte witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Jak ktoś nie lubi mleka pozostają jego przetwory ale co lekarz powie na żółty ser tam to dopiero tona tłuszczu..... ale jaka smaczna :-) a czekoladka mleczna a lody? i nic z tego nie jeść i nie dawać dziecku? bo mleko niezdrowe? ja stawiam na zmysły jeśli mi coś smakuje to jem jeśli czegoś nie lubie nie jem. A podobno niektórzy ludzie nie mają enzymów do trawienia laktozy to im może faktycznie mleko szkodzić. A ja stosuję mleko sztuczne z czystej wygody rano przed pracą zamieniam tylko wodę w mleko zajmuje mi to tyle co zagotowanie wody i podmieszanie, a mały dostaje i mleko modyfikowane i przetwory z mleka krowiego na szczęście nie ma uczuleń i wszystko toleruje.

Ja małemu odkąd skończył rok podaje mleko z kartoniku,wczesniej jadł bebiko ale pózniej nie chciał i zdecydowałam się na te z kartonika.Teraz je 3razy dziennie po 250ml i oprócz tego inne jedzonko sniadanie,obiad,podwieczorek, kolacja i przekąski miedzy posilkami.Kuzynka mojego męża daje mleko z kartonu juz od pierwszego miesiąca życia swoim dzieciom i uważam że to już przesada bo takie małe dziecko nie powinno jeśc takiego czegoś :baffled: no ale cóz moje gadanie na noc:crazy:

Do góry