reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

nie wiem co tu do skumania ale postaram sie jasniej...............
otoz do pepti daję kaszki ryzowe, ale juz od jakiegos czasu kupuję mleczno ryzowe i RZECZ JASNA ZE ROBIĘ JE NA WODZIE ;P kaszki mleczno ryzowe robione na wodzie daję częsciej niż pepti zagęszczane kaszką ryzową. I tutaj pytanie czy jest sens kupowania samego mleka bebilon zwyklego zamiast pepti i zageszczania go kaszką ryzową skoro kupuję kaszki mleczno ryzowe i one juz się u nas przyjęly. Mam nadzieje ze wszystko zrozumiale napisalam :)
chyba mnie nie posądzasz Mama ze do pepti daję kaszki mleczno-ryzowe???

i tutaj pytanie czy jest sens kupowania zwyklego bebilonu? czy mogę jechac na samych kaszkach mleczno-ryzowych?

moze chodzi o witaminy?

jedynie gosiulek mnie zrozumiala heheheh Dziękuję kobieto :)

reklama
nie nie posądzam Cie, dlatego napisałam bo wydało mi sie to idiotyczne. Wiedziałam ze cos zle skumałam dlatego pytanie moje było.
Otóż wydaje mi sie ze np kaszki mleczno ryzowe nestle posiadaja takie same mleko proszkowane jak te mleczka w opakowaniach wiec witamin itp powinny miec tak samo. I jesli Oli je te kaszki na wodzie i jest ok to chyba warto odstawić pepti.
I jesli podajesz kaszki mleczno-ryzowe a czasem chciałabys mleko do innej nie mlecznej kaszki to juz staraj sie jednej firmy, przynajmniej z poczatku. W razie wpadki wiesz co uczula a nie potem sprawdzanie które mleko....... Ja uzywam bebiko + rózne kaszki bezmleczne. Kiedys kupiłam kaszke manne na mleku ale marcelowi nie posmakowało Google Images Takze jedziemy na naszym standardowym zestawie a inne kupuje od czasu do czasu. Mysle ze mleko w proszku warto mieć bo czasem fajne kaszki sa ale bezmleczne. Takze raz to raz tamto ;p

Dzięki Mama :) ja chcialabym kupowac bebilon. Jakie mleko ma kaszka mleczno-ryzowa nestle a jakie bobovita? bo my uzywamy bobovity są moim zdaniem o wiele smaczniejsze. Nestle te kaszki mleczno-ryzowe mają piękny zapach i to wszystko. Co innego kaszki nestle w tekturkowym opakowaniu my tutaj serii zdrowy brzuszek uzywalismy oraz jakies tam jeszcze.
Osttanio kupilam Hippa mleczno-wyzowe na sniadanko kasza manna oraz owsianka na kolację. U nas jest pootwieranych duzo paczek zeby Olis miał codziennie cos innego, mamy waniliową, kakaową, z sokiem malinowym, itd itp :)

Mama dzieki!

no nestle to ma w kaszkach mleko takie samo jak mleko modyfikowane nestle. A bobovita to nie wiem bo oni swoim mlek nie maja z tego co na stronie widze.
Mleka znam
bebiko
nan
bebilon
gerber
nestle
moze najlepiej trzymac sie mleka - tego które sobie wybierzesz do kaszek bezmlecznych + np jeden rodzaj kaszek mlecznych np te które masz juz sprawdzone.

ja tez miałam kiedys pootwierane multum paczek dla zmiany smaku ale potem wilgotniały mi, grudki sie robiły. pełno tego sie walało. Bez sensu u mnie. Teraz Marcel ma otwartą jedna - zjada to kupuje inny smak. Jakos nie nudzi mu sie to i je chetniej - jakby bez róznicy.

MAMA ale my juz od jakiegos czasu jemy rozne firmy Hipp, bobovita, nestle i jest wsio ok :)
Ja kaszki przeważnie przesypuję do pudełka po pepti a jak nie to mocno zawijam i albo gumką albo taką klamerką zaciskami i nigdy mi nic nie zawiglotniało. Obok kuchenki gazowej mam pułkę dla Olinka i tutaj puszekkkkkk jest ze 20 :) i do tego kaszek.

Dla mnie mleko mm to tylko bebilon jakos do innych nie mam przekonania ale nie wiem czemu. NAN odpada, bebiko te tekturowe opakowania mnie nie przekonują, gerbery i nestle tez nie. Tylko bebilon. Moze dlatego ze ma tak szeroką gamę mlek? sama nie wiem.

mo ze bo jest naj droższe i w puszce ;p
kazdy wybiera co jemy pasuje. Nam alergolog poleciła bebilon lub bebiko, sa to ponoc dwa najlepsze. A to czy mleko jest w puszce czy nie to tu różnicy nie ma... nan tez ma róznorodne mleka a ponoć tłusty/ciezkostrawny. Nestle - jakies dziwne w smaku, nam nie podeszło bo kupilam mu 1 opakowanie waniliowego na spróbowanie a niczym nie przypominalo wanilii - raczej zwykłe. Innych nie próbowałam. Bebiko jest smaczne i ma niewygórowaną cene. Posiada tez mleko HA i z tego co czasem widze w koszykach mam to bebiko i bebilon sa najczesciej kupowane, a i zalecane przez lekarzy. A skoro jest tak samo dobre to po co przepłacac.

Ostatnia edycja:
Masz rację mama :) te dwa mleka są często polecane przed pediatrów, a czy drozszy bebilon ja naprawdę nie wiem bo nigdy nie porownywalam i nie kupowalam bebiko, jakos tak dla mnie bebilon i juz :)

A tak mnie dzis naszły mysli ze jak bede musiala kolejną dzidzię karmic mleczkiem to bede kupowala na początku bebilon ha. Jest lżejsze dla brzuszka malucha (ma mniej laktozy itd) i moze kolek albo wzdęc bede mogła tym mlekiem zaoszczedzic maluchowi.
Bo jak teraz widzę to u nas te bączki po zwykłym bebilonie i comfort były ale to pewnie nie na alergię ale na nietolerancję laktozy, stąd te gazy. Chociaz kupując pepti za 10 zł za puszkę sporo zaoszczedziłam niz mialabym kupowac ha za 30 zł za puszkę ;p

bebilon chyba ponad 24 zł a bebiko ponad 11? cos koło tego.
Masz racje ze zaoszczędziłas na pepti niz na bebilonie HA ale pepti czy nutramigen w szczególności jest wyzbyty wszystkiego laktozy, sacharozy, białka itp. A dajac mleczko HA dziecko ma wszystko tylko w łagodnej wersji.....

Ula z tego co pamiętam to kaszka po otwarciu może być używana trzy tygodnie, a jak Ty masz 20 na półce pootwieranych to nie są po terminie??

Ja bym już zrezygnowała z podawania kaszki w butelce (bo tak podajesz prawda?) na rzecz czystego np. Bebilonu. Młody powinien mieć wtedy większy apetyt:tak:

reklama
Dziunka wiem ze mają 3-4 tygodnie :) Proszę uwierz mi ze przeterminowanego nie podaję nikomu w domu :)
Na polce mam pepti 8 puszek nieotwartych, 1 otwarta, potem kaszki. 20 moze przesadziłam hehehe potem ze 3 kaszki przesypane mleczne, z 1 ryzowa, 1 kleik itd co ja będę wymieniac - nie pamietam :) Na każdą butlę daję ok 7-8 miarek kaszki wiec one szybko schodzą.

Samego mleka juz dawno nie daję, bo to takie głodne :) a z butli Oli na sniadanie i kolację zje więcej niż z łyzeczki. Oli kocha buteleczkę i narazie ona zostanie z nami :)

Do góry