reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Marta ja daje najpierw do ręki a jak koniec jedzenia/zabawy do gniotę widelcem mieszam i podaje łyżeczką. Przy BLW podstawa żywienia jest mleko do 1rż a jedzenie podaje się do "do ręki" po to aby dziecko poznało i rozróżniało smaki poszczególnych produktów. Fakt bałagan przy tym jest ale ile śmiechu:p

reklama
Marta ja daje najpierw do ręki a jak koniec jedzenia/zabawy do gniotę widelcem mieszam i podaje łyżeczką. Przy BLW podstawa żywienia jest mleko do 1rż a jedzenie podaje się do "do ręki" po to aby dziecko poznało i rozróżniało smaki poszczególnych produktów. Fakt bałagan przy tym jest ale ile śmiechu:p

no nie watpie ;) chociaz nie z owocow jablko, gruszke daje. nie polecam dawac truskawek czy malin chyba ze w fartuchu :p

powiem Wam szczerze ze myslalam o tym BLW ale jak juz sobie wyobrazam pol pokoju w jedzeniu to mnie trzepie. dlatego jak Oli zacznie sam jesc to chyba nerwicy dostane.

My jemy w kuchni. :-p

Mamy specjalne ubranka do jedzenia, poplamione, ale czyste. :-p

U nas w ogóle jest tak, że Adrianna też je rękoma, tzn. potrafi jeść widelcem, łyżką i obiady je sztućcami, ale jeśli coś się da, to je palcami, np. spagetti. Więcej radości zdecydowanie. Weronika siedzi w krzesełku, Ada naprzeciw na krześle, na tacy od krzesełka układam to co mogą jeść razem, na jednej misce i jedzą. A ile radości z tego mają. Jakośchętniej Weronika naśladuje Adriannę niż mnie.

Dziewczyny podpowiedzcie w jakim sklepie kupię marchew ekologiczną.Do tej pory była w lidlu na tym stoisku eko a teraz nie ma byłam w dwóch i nie dostałam i w jednym z nich powiedzieli że nie będzie:-( Boję się dac takiej zwykłej bo on na wszystko uczulony.Mieszkam na wsi a w koło same pestycydy każdy nawozi żeby większe urosło :dry:

no nie watpie ;) nie polecam dawac truskawek czy malin chyba ze w fartuchu :p
Eeee tam nie dawać...
Wczoraj dałam i smakowało bardzo bardzo.
Jeszcze nic tak jej nie smakowało jak truskawki.
Do tej pory zjadała tylko to, co jej z pięści wystawało a truskawkę całą zjadła - nawet to co jej w piąstce zostało pochłonęła :-)
Przecież dziecko kiedyś samo jeść się musi nauczyć.
Różnica jest taka, że ja mam syf teraz a Ty z Olim będziesz mieć później hehe.

Adi szama wszystko co jej się da, ale ze względu na to, że w dzień ostatnio nie chce pić mleka, dostaje kaszkę z łyżeczki, obiad, deser i owoce z łyżeczki bo sama by się nie najadła. Dodatkowo to dostaje do raczki, ale czasami czasu nie mam kiedy jej dać, bo ona dość długo śpi w dzień.
Awersja dobre, się usmiałam:-)

Eeee tam nie dawać...
Wczoraj dałam i smakowało bardzo bardzo.
Jeszcze nic tak jej nie smakowało jak truskawki.
Do tej pory zjadała tylko to, co jej z pięści wystawało a truskawkę całą zjadła - nawet to co jej w piąstce zostało pochłonęła :-)
Przecież dziecko kiedyś samo jeść się musi nauczyć.
Różnica jest taka, że ja mam syf teraz a Ty z Olim będziesz mieć później hehe.

mi nie chodzi zeby wcale nie dawac tylko zeby w jakims gorszym ubranku czy cos bo plami sie strasznie. o to mi chodzilo.

Dziewczyny podpowiedzcie w jakim sklepie kupię marchew ekologiczną.Do tej pory była w lidlu na tym stoisku eko a teraz nie ma byłam w dwóch i nie dostałam i w jednym z nich powiedzieli że nie będzie:-( Boję się dac takiej zwykłej bo on na wszystko uczulony.Mieszkam na wsi a w koło same pestycydy każdy nawozi żeby większe urosło :dry:

ja nie pomogę bo sama daję taką ze sklepu więc pryskaną pewnie :-(

reklama
ja juz przestaje pomalu patrzec w czym je, nie mam sily, dalej stoje z mokrymi chusteczkami ale musi sama zaczac jesc , zakupilam 1.5 kilo vanish rozowy i ten sam tylko bialy. bedzie moklo puki plamy nie zejda :tak:

Do góry