reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

moj tez jest na mm i pielegniarka jak badala przy wizycie szczepiennej to z tekstem 'to taki kurczaczek malutki'... i tez byl wtedy ponizej 3 centyla. a najbardziej mnie wkurzaja komentarze kolezanek ktore maja starsze dzieci 'dopiero tyle wazy? to malutko!' gucio prawda. wole zeby byl szczuply niz ubity bo to latwiej zawsze tak samo jak ludzie ladni maja latwiej ale to juz inny temat.

reklama
Mam pytanko do Was odnośnie gotowania dla Naszych Maluszków. Jak na razie jesteśmy na słoiczkach chciałabym zacząć gotować synkowi, ale niestety nie mam dostępu do sprawdzonych i ekologicznych warzyw. Co myślicie na temat korzystania z gotowych mrożonek typu hortex? czy warto czy lepiej pozostać do lata na słoiczkach?

Ostatnia edycja:
mamaMikołaja1209 wiem ze niektórzy korzystają z mrożonek i nic sie nie dzieje sklep z mrożonkami tez musi być sprawdzony gdzie one schodzą a nie leżą nie wiadomo ile, opakowania są nienaruszone bo czasem nie widać że są przebite itd., osobiście nie skorzystam wolę pójść do sklepu - zaufanego sklepu z którego jem warzywa albo na targ i kupić marchewkę czy pietruszkę i spróbować. Ja mam ziemniaki, pietruszki, buraki ze sklepu -Krzyś zajada sie i nie ma żadnych uczuleń, z marchewką i gruszka mieliśmy przygodę bo kupiłam, ugotowałam i dostał pryszczy a po słoiczkach nie dostał więc może i warzywo było hodowane na jakimś nawozie. Ale mam zamiar wrócić do marchewki i gruszki ze sklepu bo jak mi alergolog powiedziała może na tamten moment jak na pierwsze posiłki układ pokarmowy był niedojrzały i wyszła alergia a teraz gdy już stale coś je i jadł te same rzeczy ze słoiczka to już będzie lepiej

Mam pytanko do Was odnośnie gotowania dla Naszych Maluszków. Jak na razie jesteśmy na słoiczkach chciałabym zacząć gotować synkowi, ale niestety nie mam dostępu do sprawdzonych i ekologicznych warzyw. Co myślicie na temat korzystania z gotowych mrożonek typu hortex? czy warto czy lepiej pozostać do lata na słoiczkach?

Ja z powodu własnie takiego dylematu jestem na słoiczkach i narazie na nich zostaje:-)
:-)

mrozonki tez sa ok ale wiadomo leza tyle ile leza wiec rownie dobrze i wieki ale jesli nie masz dostepu do swiezych warzyw to mozna sprobowac i zobaczyc na ktore lepiej dziec reaguje.

Oglądałam program o mrożonkach i mówiono że są dobre :)ale czy dla dziecka to już samemu trzeba zdecydować tak jak czy kupić ze sklepu marchewke od siebie czy szukać eko...

reklama
dzięki za odpowiedzi chyba macie racje i wstrzymam się z tymi mrożonkami lepiej poszukam jakiegoś dobrego źródła świeżych warzyw i zobacze jak mój Maluch zareaguje, a póki co zostają słoiczki

Do góry