reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

My zaczynamy po 11 stycznia z nowym papu.
Merlin wczoraj kupiłam te same łyżeczki.
I zadałam bardzo interesujące pytanie pani sprzedającej "dlaczego na miskach do karmienia dzieci jest napisane od ilu są miesięcy?" miskach, bez łyżeczek oczywiście, i .... pani nie wiedziała, ale to nic dziwnego w zasadzie, bo ja też nie wiem.

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi, bo ja ciemna jak czarna dziura... Czym się różni przecier od zupki? Zupka ma mięso czy jak? I czy do tych pierwszych przecierów to dajecie masła czy tylko samo zblendowane warzywo?

Moja Zuza ma już prawie 4,5 miesiąca więc właśnie ruszamy z kopyta. Wieczorem dostaje troszkę kaszki, do południa sok 9 na razie marchwiowy) i chciałabym już pomału włączyć przeciery.

Dziewczyny powiedzcie mi, bo ja ciemna jak czarna dziura... Czym się różni przecier od zupki? Zupka ma mięso czy jak? I czy do tych pierwszych przecierów to dajecie masła czy tylko samo zblendowane warzywo?

Moja Zuza ma już prawie 4,5 miesiąca więc właśnie ruszamy z kopyta. Wieczorem dostaje troszkę kaszki, do południa sok 9 na razie marchwiowy) i chciałabym już pomału włączyć przeciery.
jak dla mnie "przecier' to jedno warzywo/owoc zblenderowane. a "zupka" to juz kilka roznych(czasem z mieskiem), ugotowanych na wodzie i maselku.

Dzięki Lotka :) powiedz mi jeszcze... to Ty warzywa gotujesz, dodając do wody masło lub oliwę? Bo ja myslałam, ze to się dodaje do gotowej zupki...

Arturo jabłko wcina, ale sok to już mu nie pasi i pić nie chce bo sie wykrzywia i wypluwa, więc stwierdziłam że nie bede mu soczków dawać bo po co jak nie chce, wracamy więc z powrotem do wody.;-)

Dzięki Lotka :) powiedz mi jeszcze... to Ty warzywa gotujesz, dodając do wody masło lub oliwę? Bo ja myslałam, ze to się dodaje do gotowej zupki...
nie nie :-) ja tak "skrótem" napisalam ;-)
ja glownie dodawalam oliwe z oliwek, czasami masełko, ale wlasnie na koniec, zeby nie zagotowywac. ;-)

Kupiłam kleik ryżowy. Moge to dodać na noc do swojego mleka? Jak? Ile? :-) Bo na opakowaniu jest tylko o modyfikowanym napisane,więc się zastanowiłam.

Ggorgusiu mozesz spokojnie dac do mleka z cyca. Powiem Ci, ze przy cycowym mleku nie jest taki gesty bo ja mialam taka saszetke promocyjna i zaryzykowalam :-)

reklama
Do góry