reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

palma u mnie to samo. Zasada że karmić się powinno co 3-4 godz to nie dla mnie, nie jestem wstanie patrzeć i słuchać jak mi Dzieć płacze bo jest głodna. Moja ma drzemki po 40 min do 1 godz przed zaśnięciem butla, po przebudzeniu butla inaczej ryk!!! Karmie kiedy jest głodna!!

reklama
książkowe nie jest, ale ja już sobie "darowałam" książkowe schematy, junior tez jada różnie, tzn. jak jednego dnia zje więcej to drugiego mniej :tak: z tym,że on je co 3-4h w dzień i tyle samo w nocy

mi polozna powiedziala ze po butli 120 niunio powinien zjesc dopiero po 2,5-3h :szok: no nie... nie bede tak robic, w zyciu. poza tym moj wyraznie daje do zrozumienia ze w brzuszku pusto. niby zerkam na zegar ile minelo no ale... poza tym on juz bardziej jest na mm bo mojego mleczka to moze na 1 karmienie styka i tez nie wiem ile sobie wyssie. a wiadomo ze mm bardziej sycace jest.

Ja karmię tylko piersią, ale wiem, że mm daje się co 3 godziny, bo tyle trawi się mleko w brzuszku malucha, mm jest ciężkostrawne. poza tym raczej powinno się trzymac dawek zalecanych. W miedzyczasie można karmić piersią ile dziecko chce. To sa zalecenia połoznych ze szpitala, bo moja koleżanka z sali karmiła mm i piersią.

Hallo Kochane!!!
Ada ma już paszport, nawet zdjęcie dała sobie grzecznie wczoraj zrobić i plasterki nie były potrzebne, bo fotograf był przystojny i oczu z niego nie spuszczała:rofl2:
Palemka, no kurcze ona za często zjada, za mało wypija, i znowu chce jeść, w koło Macieju taka sytuacja:baffled: Moja młoda jak chce jeść szybciej i dam jej tak po 2 godzinkach, to też mniej wypija i później szybciej chce jeść. Na szczęście już takich sytuacji mamy co raz mniej:-) znaczy pije rzadziej, ale raczej po 100 najwięcej.

ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad kwestią słoiczkową
bo naniektórych pisze po 4 miesiącu
czyli od 5m mogę wprowadzać ?!

reklama
ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad kwestią słoiczkową
bo naniektórych pisze po 4 miesiącu
czyli od 5m mogę wprowadzać ?!

na początku tego tematu zamieszczałam schematy żywienia - w tych i wszystkich innych jest ze od 6mc można kaszaki - jak kiedyś rozmawiałam z pediatrą to mi powiedziała ze od 4 i 5 można kaszki ale jesli dziecko nie przypiera za szybko na wadze - w naszym przypadku Krzyś bardzo dużo i szybko przybiera i powiedziała ze kaszki itp będziemy książkowo wprowadzać po 6mc bo nie ma o go dodatkowo tuczyć

Do góry