reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
A mój Mały przestawił się na "rzadkie" jedzenie, niby fajnie, powinnam się cieszyć bo i wyspać się bardziej idzie, ale przez to wydaje mi się, że mam mniej mleka i boje się czy nie będzie go coraz mniej. Do tej pory jadł co 3h w nocy (tylko po kąpaniu po 4 godz.), a w dzień to różnie, czasem co 3, a zazwyczaj co 2 i częściej też się zdarzyło i zawsze sam się jedzonka domagał. Natomiast wczoraj jakiś inny i dziwny był (jakby mi dziecko podmienili). W ogóle nie domagał się o jedzonko, a ja sama przystawiałam go co 3 godziny (i wtedy pił z ochotą) a w nocy po kąpieli przespał 6 godzin a potem kolejne 5. Na raz pije tylko z jednej piersi (tak mu zawsze starczało), więc średnio ta sama pierś była opróżniana max co 6 godzin i już była mega pełna. A dziś np. pił z lewej piersi po 9 godzinach i wcale nie była taka mocno pełna (tzn. nie musiałam opróżniać z nadmiaru, jak czasem bywało). Nie wiem czy za bardzo schizuje, ale tak stwierdzam, że może w ciągu dnia będę go częściej przystawiać? Ale sama nie wiem, bo niby powinno się karmić na żądanie, a nie tak jak ja chcę? Co myślicie, bo ja oczywiście boję się, że jak tak dalej będzie, to mu w końcu tego mleczka zabraknie. A mi naprawdę zależy na karmieniu piersią.

Moja młoda jest na mm i wypija 150 ml, chociaż czasami chce jeszcze więcej:szok: 2 razy moja głodomorrra zjadła 210 ml
je co 4 godziny, chociaż zdarza się że jak się zdrzemnie po spacerku to przerwa w karmieniach trwa nawet 6 godzin

junior zaczął coraz częściej jeść po 120ml (mm), ostatnio zrobił mi taki numer ,że zjadł o 19 i ja sobie czekałam aż się obudzi na kolejne karmienie (nie poszłam pod prysznic ani spać) a on obudził się dopiero o 1:30 :wściekła/y: już się nie dam tak wikiwac i po ostatnim wieczornym karmieniu ide od razu do wyrka ;-)

Moja młoda jest na mm i wypija 150 ml, chociaż czasami chce jeszcze więcej:szok: 2 razy moja głodomorrra zjadła 210 ml
je co 4 godziny, chociaż zdarza się że jak się zdrzemnie po spacerku to przerwa w karmieniach trwa nawet 6 godzin

Coooooooooooooo? 210???? :szok: O matko!! hahaha To moja przy twojej to na diecie jest hahaha. :-D Moja zjada 120 to max, a jak cyc +butla to 60-90, z tym ze je co 3h ale w nocy robi przerwe na 6-7h, ogolnie ok 6-7 karmien na dobe

Witajcie Wrześnióweczki.

na naszym forum działa poddział ekspercki,
CHICCO wszędzie tam, gdzie dziecko

w którym odpowiada na pytania nasza ekspertka - Gosia Borecka, doula
( odkryj swoją ścieżkę macierzyństwa | Gosia Borecka – doula w Warszawie i online )

Jest mamą piątki dzieciaczków i ma ogromne doświadczenie w tematyce , laktacyjnej, noworodkowej i niemowlęcej a także okołoporodowej
biggrin.gif

Zajrzyjcie do niej.
zapraszam :-)

no to ja mam doła bo moja mała je tak : podaje 2 przykładowe dni:

I przykładowy dzien :

7:20 - 70ml
8:20 - 40
11:20 - 90
14:15 - 30
14:40 - 60
17:00 - 40
18:30 - 19:30 - 40+20
23 : 00 - 60
02:25 - 60
05:00 - 60

przykładowy dzień :

8:10 - 90
10:30 - 60
12:30 - 70
16:30 - 70
17: 00 - 20
19:00 - 60
21:30- 20
24:00 - 70
01:40 - 60
? - 60
05:50 - 30

to chyba książkowe nie jest ??????????????????????????

reklama
Do góry