reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Doloress- a coś masz jeszcze w cycach,że dzieć tak mocno poprawia butelką?

U nas jest tak
5.30- cyc, około 100ml zjada
w okolicach 9- próba kaszki/kleiku, ale zwykle nie chce
11- cyc (150ml)
14-15- zupka i deserek (czasem po 30 min poprawi cycem)
18- do tej pory był cyc,ale dziś dałam kaszkę bananową, bo mlekiem gardzi
21- cyc (180ml)
3- cyc (120ml)

reklama
Moja już pięknie nauczyła się jeść kleik wieczorem, robię na 60 ml mm, ale...
miałam nadzieję, że pośpimy trochę dłużej w nocy a tu nici, po kleiku cycuś i śpimy nie dłużej niż 3h...
Myślicie, żeby dawać jeszcze więcej kleiku?

reklama
Dziewczyny a ja się zastanawiam co jest z moim dzieciem. Jeszcze 3-4 tygodnie temu po kąpaniu najadał się z dwóch piersi i spał 7-8 godzin, później pił "solidnie" przez 10-15 minut i spał jeszcze 3-4 godziny. Później coś mu się pomieszało, myślałam że to skok rozwojowy, ale coś długo już trwa. Otóż Mały znów budzi się w nocy co 3, a czasem nawet co 2 godziny, ale za to króćej pije, czasem ciumka. Nie wiem czy mu się nie chce za bardzo, czy moje piersi raczej pustawe :baffled:. Po takiej "sytej" nocy potrafi potem nie pić nawet 5 godzin, a potem znów normalnie co 3 godziny. Ale w dzień pije za to bardzo krótko, około 3 minut, wszystko go rozprasza i strasznie się rozgląda. Nie wiem ile on zdąży przez tak krótki czas wypić, martwi mnie to. Zastanawiam się czy się najada, ale w sumie to nie płacze, a piersi w dzień mam pełne, nawet bardzo (po takich intensywnych nocach mleka mam później więcej). No i na wadze też przybiera, waży już chyba ponad 8 kg. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zęby, bo męczą go strasznie, gryzie wszystko co się da masakrycznie. No nic, w środę idziemy na trzecie szczepienie, to zapytam co i jak.

Do góry