reklama
Proponuję skonsultować z położną, która przyjdzie do Was na wizytę.
Dziecko to nie robot - jedno je częściej mniejsze porcje, a inne rzadziej porcje większe. Grunt by dobrze przybierało na wadze.
A czy ma jakieś inne dolegliwości - ulewanie, refluks?
Dziecko to nie robot - jedno je częściej mniejsze porcje, a inne rzadziej porcje większe. Grunt by dobrze przybierało na wadze.
A czy ma jakieś inne dolegliwości - ulewanie, refluks?
Razer69gaming
Fanka BB :)
Słuchaj się własnego instynktu a nie poloznej. Mi tak w głowie zakręciła że nie mogłam dojść do tego wszystkiego. Mleko modyfikowane jest wartościowe dlatego pamiętaj - nie przekarmiać !! Karm mniej więcej co 3 godziny, moja też piła 60 ml o tym czasie a ważyła mniej.Syn jest duży to też potrzebuje zjeść , jednak bez przesady bo bardzo wzrośnie na wadze. Dopajaj woda między posiłkiemWitam urodził mi sie syn 4300. 57dlugi. Mao7dni Mam problem bo nie mam pokarmu i musze karmic butelko nie wiem ile mam mu robic mleka robie 60 i sie nie dojada ..a niemowlak powinien jesc 40 i tak o jedno wiecej .....
Czkawka jest od tego, gdy za szybko je I sie nalyka powietrza.Staram sie go karmic co 3godziny ale niekiedy musze mu dorobic jeszcze 30. .a powiecie czy wasze maluchy czkawkie maja kilka razy nadzien bo moj syn ma 3 4razy i od czego napewno nie od zimna.
Razer69gaming
Moja miała ciągle w brzuchu a po urodzeniu tak samo. Na początku nas to stresowało ale nie ma czym się martwic - dziecku to w ogóle nie przeszkadza. :-)Staram sie go karmic co 3godziny ale niekiedy musze mu dorobic jeszcze 30. .a powiecie czy wasze maluchy czkawkie maja kilka razy nadzien bo moj syn ma 3 4razy i od czego napewno nie od zimna.
Moja tez w pierwszym półroczu życia miała czkawkę 2-4 razy dziennie. Nie jest to nic niepokojącego i wynika z niewykształconego dobrze przewodu pokarmowego. Jedne dzieci ulewają inne mają czkawki, a niektóre żadne z tej przypadłości. Z czasem samo minie.
zanka200389
Moja córka miała 4620 i 59 długa. Moja juz ma ponad dwa tygodnie i karmie ja co dwie godziny po 60 czasami 80. Młoda nie chce sobie przedluzyc czasu między karmieniani. No i ma też często czkawke i pojawia się często jak się jej odbije.Witam urodził mi sie syn 4300. 57dlugi. Mao7dni Mam problem bo nie mam pokarmu i musze karmic butelko nie wiem ile mam mu robic mleka robie 60 i sie nie dojada ..a niemowlak powinien jesc 40 i tak o jedno wiecej .....
zanka200389
Mnie polozna tez nieźle nakręcila i tez sama nie wiem czy dobrze ze ja po słuchałam. Mała ma tarke na czole a polozna stwierdziła że to od nietolerancji laktozy i kazała zmienić mleko i tak też zrobiłam i czytam wszędzie ze to żaden objaw na brak tolerancji.Słuchaj się własnego instynktu a nie poloznej. Mi tak w głowie zakręciła że nie mogłam dojść do tego wszystkiego. Mleko modyfikowane jest wartościowe dlatego pamiętaj - nie przekarmiać !! Karm mniej więcej co 3 godziny, moja też piła 60 ml o tym czasie a ważyła mniej.Syn jest duży to też potrzebuje zjeść , jednak bez przesady bo bardzo wzrośnie na wadze. Dopajaj woda między posiłkiem
reklama