reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mikołaj ma problem po mleku

Marzena p

Aktywna w BB
Witam mam synka 4miesiecznego jest na mleku neocate lcp. Od narodzin spi w dzień po 1h budzi się za kazdym razem z płaczem nóżki podnosi do góry tak jak by chciał sobie gazy puścić. Na noc zasypia o 21wszej obuzi sie do mleka o 24tej potem o 3ciej nad ranem i jak jiz wypije mleko to robi sie koszmar wierci sie prezy stenka nóżki do gory bierze. Co to może być, czy to przejdzie miał może ktoś podobne objawy.

reklama
U nas było prawie to samo , też mieliśmy zmianę mleka ,na HiPP combiotyk i było lepiej i do tej pory jesteśmy na nim, ale już 7 miesięcy ,ale czasem zdarza się małemu mieć problem z kupka

Może jest potrzebna zmiana mleka, może je za szybko i nałyka się więcej powietrza. Spróbuj mu delikatnie masować brzuszek, a jak nie pomoże to może warto iść do lekarza?

Może jest potrzebna zmiana mleka, może je za szybko i nałyka się więcej powietrza. Spróbuj mu delikatnie masować brzuszek, a jak nie pomoże to może warto iść do lekarza?
Chodzę do lakarza juz 4miesiace prywatnie przepisuja krople itp ale nic nie pomaga masuje brzuch czesto kładę na brzuch i nic
nie pomaga.

Chodzę do lakarza juz 4miesiace prywatnie przepisuja krople itp ale nic nie pomaga masuje brzuch czesto kładę na brzuch i nic
nie pomaga.
Z jakiej butelki korzystasz wiem, ze neocate jest mlekiem już na prawdę ostatecznym i bardzo drogim bez ryczałtu czyli wskazań może pomysł o takie butelce jeśli jej nie masz może problem tkwi w łamaniu za dużej ilości powietrza

Link do: Tommee Tippee, butelka antykolkowa, 150 ml

podajesz jakieś kropelki na brzuszek ? Masaże ?

Z jakiej butelki korzystasz wiem, ze neocate jest mlekiem już na prawdę ostatecznym i bardzo drogim bez ryczałtu czyli wskazań może pomysł o takie butelce jeśli jej nie masz może problem tkwi w łamaniu za dużej ilości powietrza

Butelke mam avent antykolkowe smoczki też antykolkowe. Kropli nie podaje bo mo arelgolog nie polecila co dostaje to debridat bio gaia

Na tyle masaży i leżenia na brzuchu to sie dziwię że tak mam ze synem. Juz człowiek wszystko prubowal i nic myslalam ze do 3miesiecy i przejdzie a tu nadal czlowiek i dziecko się męczy. Lekarze nie potrafia pomódz. Niby dziecko powinno jeść i spać ale u mojego synka tak nie ma. Od urodzenia problemy rzeby nie problem z brzuszkiem i prykaniem było by super

reklama
Na tyle masaży i leżenia na brzuchu to sie dziwię że tak mam ze synem. Juz człowiek wszystko prubowal i nic myslalam ze do 3miesiecy i przejdzie a tu nadal czlowiek i dziecko się męczy. Lekarze nie potrafia pomódz. Niby dziecko powinno jeść i spać ale u mojego synka tak nie ma. Od urodzenia problemy rzeby nie problem z brzuszkiem i prykaniem było by super
Sprobuj przez kilka dni podawac do kazdej butelki z mm krople na wzdecia, np espumisan lub jakies inne. Jesli nie pomoze, to znaczy ze trzeba przeczekac i w swoim czasie wyrosnie.