Witam mam synka 4miesiecznego jest na mleku neocate lcp. Od narodzin spi w dzień po 1h budzi się za kazdym razem z płaczem nóżki podnosi do góry tak jak by chciał sobie gazy puścić. Na noc zasypia o 21wszej obuzi sie do mleka o 24tej potem o 3ciej nad ranem i jak jiz wypije mleko to robi sie koszmar wierci sie prezy stenka nóżki do gory bierze. Co to może być, czy to przejdzie miał może ktoś podobne objawy.
reklama
Nadziejka2
Zaangażowana w BB
Moze trzeba spytac pediatre o zmiane mleka?
Już byłam nie jeden raz u pediatry i sam zmienia mleko ale to i tak. Nie pomaga.Moze trzeba spytac pediatre o zmiane mleka?
Evelyn1990
Zaangażowana w BB
Może jest potrzebna zmiana mleka, może je za szybko i nałyka się więcej powietrza. Spróbuj mu delikatnie masować brzuszek, a jak nie pomoże to może warto iść do lekarza?
Chodzę do lakarza juz 4miesiace prywatnie przepisuja krople itp ale nic nie pomaga masuje brzuch czesto kładę na brzuch i nicMoże jest potrzebna zmiana mleka, może je za szybko i nałyka się więcej powietrza. Spróbuj mu delikatnie masować brzuszek, a jak nie pomoże to może warto iść do lekarza?
nie pomaga.
Porzeczka1234
Fanka BB :)
Z jakiej butelki korzystasz wiem, ze neocate jest mlekiem już na prawdę ostatecznym i bardzo drogim bez ryczałtu czyli wskazań może pomysł o takie butelce jeśli jej nie masz może problem tkwi w łamaniu za dużej ilości powietrzaChodzę do lakarza juz 4miesiace prywatnie przepisuja krople itp ale nic nie pomaga masuje brzuch czesto kładę na brzuch i nic
nie pomaga.
Link do: Tommee Tippee, butelka antykolkowa, 150 ml
podajesz jakieś kropelki na brzuszek ? Masaże ?
Butelke mam avent antykolkowe smoczki też antykolkowe. Kropli nie podaje bo mo arelgolog nie polecila co dostaje to debridat bio gaiaZ jakiej butelki korzystasz wiem, ze neocate jest mlekiem już na prawdę ostatecznym i bardzo drogim bez ryczałtu czyli wskazań może pomysł o takie butelce jeśli jej nie masz może problem tkwi w łamaniu za dużej ilości powietrza
Na tyle masaży i leżenia na brzuchu to sie dziwię że tak mam ze synem. Juz człowiek wszystko prubowal i nic myslalam ze do 3miesiecy i przejdzie a tu nadal czlowiek i dziecko się męczy. Lekarze nie potrafia pomódz. Niby dziecko powinno jeść i spać ale u mojego synka tak nie ma. Od urodzenia problemy rzeby nie problem z brzuszkiem i prykaniem było by superZ jakiej butelki korzystasz wiem, ze neocate jest mlekiem już na prawdę ostatecznym i bardzo drogim bez ryczałtu czyli wskazań może pomysł o takie butelce jeśli jej nie masz może problem tkwi w łamaniu za dużej ilości powietrza
reklama
Sprobuj przez kilka dni podawac do kazdej butelki z mm krople na wzdecia, np espumisan lub jakies inne. Jesli nie pomoze, to znaczy ze trzeba przeczekac i w swoim czasie wyrosnie.Na tyle masaży i leżenia na brzuchu to sie dziwię że tak mam ze synem. Juz człowiek wszystko prubowal i nic myslalam ze do 3miesiecy i przejdzie a tu nadal czlowiek i dziecko się męczy. Lekarze nie potrafia pomódz. Niby dziecko powinno jeść i spać ale u mojego synka tak nie ma. Od urodzenia problemy rzeby nie problem z brzuszkiem i prykaniem było by super