reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Miesiączka czy ciąża?

Wiki99r

Fanka BB :)
Hej, od 4 dni spóźnia mi się okres, od jakiś 5 dni czuje ze „to już dzisiaj”. Brzuch i plecy zaczynają bolec mnie jak zawsze gdy mam zaraz dostać miesiączke, ale wystarczy ze usiądę odpocznę i przestaje i okresu jak nie było tak nie ma :/ zawsze gdy była możliwość ze będę w ciąży to ciągnęło mnie strasznie żeby zrobić test już przed terminem i tylko niepotrzebnie się stresowałam i zawodziłam potem, teraz boje się chyba zrobić ten test żeby znowu się nie zawieźć a tym bardziej ze dzień w dzień czuje się jakbym miała dostać okres. Miałyście tez tak? Ze tu bóle jak na okres a jednak go nie ma? Dodam tylko ze zawsze miałam przed okresem „sucho”, teraz kilka dni tez tak było a po terminie małpy nagle cały czas jakby było „mokro” i szyjkę mam wysoko i twarda a zawsze przed okresem miałam szyjkę nisko :/ myślicie ze to jednak może być ciąża? Boje się zrobić test żeby znowu tylko niepotrzebnie się nie zawodzić jak wyjdzie negatywny :/ jakie objawy miałyście przed testem?

reklama
Rozwiązanie
Ja tak miałam że starałam się z mężem o dziecko przez pół roku i co miesiąc jak okres spóźnial mi się już jeden dzień to robiłam test. Zawsze wychodził negatywny A chwilę potem dostawalam okres. W październiku czekałam na okres ze spokojem bo odlozylismy starania na następny rok. Okres spóźnial się 4 dni, testu nie chciałam robić bo przez cały czas czułam że zaraz dostanę. Wkoncu stwierdziłam że trzeba zrobić bo jak nie to coś złego się pewnie dzieje. I strasznie się zdziwiłam jak zobaczyłam dwie kreski. Także wszystko możliwe. Najprościej będzie jak zrobisz test. To rozwieje twoje wątpliwości.
No to ja Ci powiem - tak, to może być ciąża. Zastrzeżenie - sprawdzalność wróżby 50%.
Ja rozumiem strach przed rozczarowaniem, ale serio lepiej się całymi dniami zadręczać domysłami i doszukiwaniami objawów, niż zrobić test i wiedzieć?

reklama
Dokładnie tak jak dziewczyny piszą, pół na pół może być ciąża ale i nie musi. Ja w tym cyklu co zaszłam w ciążę to nie czułam różnicy. Piersi mnie bolały tak jak zawsze przed okresem a tuż przed terminem okresu miałam kłucie w jajniki w którym była owulacja i to mi już właśnie dało coś do myślenia. Każda z nas ma inne objawy więc tu prawdę powie Ci tylko test. Trzymam kciuki!

Ja tak miałam że starałam się z mężem o dziecko przez pół roku i co miesiąc jak okres spóźnial mi się już jeden dzień to robiłam test. Zawsze wychodził negatywny A chwilę potem dostawalam okres. W październiku czekałam na okres ze spokojem bo odlozylismy starania na następny rok. Okres spóźnial się 4 dni, testu nie chciałam robić bo przez cały czas czułam że zaraz dostanę. Wkoncu stwierdziłam że trzeba zrobić bo jak nie to coś złego się pewnie dzieje. I strasznie się zdziwiłam jak zobaczyłam dwie kreski. Także wszystko możliwe. Najprościej będzie jak zrobisz test. To rozwieje twoje wątpliwości.

Rozwiązanie
reklama
Do góry