Simona.matysiak678.pl
Zaciekawiona BB
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak po jeden godzinie i po dwóchWyniki są ok, rozumiem że tam są cukry po godzinie od posiłku i po dwóch godzinach ? Czy chodzi o pierwsze i drugie śniadanie? Cukier na czczo nie powinien przekroczyć 90, po godzinie 140 i po dwóch godzinach 120.
Nie zostały przekroczone wartości graniczne o których napisałam więc jest w porządku.Tak po jeden godzinie i po dwóch
Wiec uwaza pani że są okej ?
Czyli cukrzycę ciążową mogę wykluczyćNie zostały przekroczone wartości graniczne o których napisałam więc jest w porządku.
Tak wykonywałam wyniki wyszly na granicy normy,lecz lekarz dla pewności dal mi glukometr by potwierdzić albo wykluczyć.Cukrzycę ciążową sprawdza się przez wykonanie testu obciążenia z krwi. Wykonywałaś go? Myślałam że masz zdiagnozowaną cc i mierzysz sobie cukry glukometrem.
Tak wykonywałam wyniki wyszly na granicy normy,lecz lekarz dla pewności dal mi glukometr by potwierdzić albo wykluczyć.
Powiem jeszcze ze przez miesiąc przytylam 4 kilo i ginekolog właśnie na tej podstawie stwierdził że CC może jednak występować
Jestem w 6 miesiącu ciąży i mierze ten cukier ale po wynikach wydaje mi się ze jednak nie ma cc