reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

No ja daję praktycznie codziennie, moze raz na tydzień podaje bez mięska jedzonko, bo mam jeszcze słoiczków nakupowanych pare tygodni temu :) Ale można kupić (albo ugotować:p) samego indyka np albo cielęcinki i pododawać do tych warzywnych :) Ja zaopatrzyłam się w samego indyka gerbera, zeby pododawać :)

No takl tylko ile potem mozna dać tego indyka do papki????? Bo to piszą w gramach, a mi to nic nie mówi, jaki to duży kawałek. Samego mięska w słoiczku u mnie nie widziałam (choć wiem, że Gerber takie ma).

reklama
A mysmy dzisiaj dali zupke jarzynowa i do tego pol sloiczka rybki :) wymieszalam i mlody tak pocisnol ze az w szoku bylam :) Rybka rzadzi :) od dzisiaj !

Mlody juz tez zlotko jadl ! Ale zeby co 2 dzien to jeszcze nie ,jadl chyba z 4 razy i mu smakowalo :p a i nic nam sie nie dzialo po :)
Cześć. Jaką rybkę dałaś? Bo ja widziałam tylko z pomidorami bobovity i wyglądała nieciekawie, ale może w smaku jest ok?

Cześć. Jaką rybkę dałaś? Bo ja widziałam tylko z pomidorami bobovity i wyglądała nieciekawie, ale może w smaku jest ok?

a ja dalam malemu zwykla jarzynowa zupke z gerbera a dorzucilam mu rybke ze sloika co mi podali z Wloch ( mam tam brata ) jadl spigole - Okon morski jezeli dobrze pamietam !od 6 miesiaca sloiczek z sama rybka dlatego dawalam osobno zupke jarzynowa do tego !

Plasmon Omogeneizzato Spigola Con Verdure 2x80g

Tak czy siak Filip wrabal cale 80 g ryby ! otworzylam zupe jarzynowa 190 g i do tego dowalilam 40g ryby( polowe sloiczka) zjadl , no i tak mu posmakowalo ze poznije zjadl ta rybke 40 g co zostalo z ziemiaczkami ze szpinakiem 90 g! BYlam w szoku!!!!!!!!

No ja daję praktycznie codziennie, moze raz na tydzień podaje bez mięska jedzonko, bo mam jeszcze słoiczków nakupowanych pare tygodni temu :) Ale można kupić (albo ugotować:p) samego indyka np albo cielęcinki i pododawać do tych warzywnych :) Ja zaopatrzyłam się w samego indyka gerbera, zeby pododawać :)

U nas tez mieso codziennie bez tego ani rusz !!!!!!!!! Malo tego nie raz ma dzien ze wychodzi mi po 3 sloiki 190 g dzinnie !
olbo 2 deserki jak bylo goraco i zupka,albo 2 zupy i deserek - toz pozre mnie z kopytami !Nie na raz ,ale mam 3 karmienia takie bez mleczne ( to znaczy jak deser ma to i jogurt w tym naprzyklad to tez z mleczkiem wychodzi)
U nas mieso codzinnie idzie a teraz bedzie szlo tez z rybka od czasu do czasu!

DZiewczyny dwa szybkie pytania:
- jakie mleko jest w kaszkach mlecznych Bebilonu- Bebilon 1 czy 2 ??????
- od kiedy można zacząć podawać nabiał?

U nas tez mieso codziennie bez tego ani rusz !!!!!!!!! Malo tego nie raz ma dzien ze wychodzi mi po 3 sloiki 190 g dzinnie !
olbo 2 deserki jak bylo goraco i zupka,albo 2 zupy i deserek - toz pozre mnie z kopytami !Nie na raz ,ale mam 3 karmienia takie bez mleczne ( to znaczy jak deser ma to i jogurt w tym naprzyklad to tez z mleczkiem wychodzi)
U nas mieso codzinnie idzie a teraz bedzie szlo tez z rybka od czasu do czasu!
heheh, no to nieźle! :)

DZiewczyny dwa szybkie pytania:
- jakie mleko jest w kaszkach mlecznych Bebilonu- Bebilon 1 czy 2 ??????
- od kiedy można zacząć podawać nabiał?

W kaszkach od 4 m-ca na pewno mleko początkowe, a w kaszkach po 6 m-cu będzie bebilon 2 :)
A nabiał jako jogurciki słoiczkowe z tego co pamietam 8 m-c, a taki normalny (nasz dorosły) to dopiero 11 , ale niech ktoś to sprawdzi, bo moze mi sie pokićkało ;)

reklama
Ech aż wam zazdroszczę jak czytam ile wasze dzieci jedza :( Tomek dalej odmawia zupek..od naprostszych do tych z mięskiem :( Dziś nawet sama mu ugotowałam ziemniaczka z marchewką i żółtkiem..więcej było słodkiej marchewki..i dalej nie chciał jeść! Już nie wiem co mu dawać! A owoce wcina..choć nie daje rady zjeść całego małego słoiczka!

Do góry