reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

No właśnie też ostatnio nad tym mięskiem myślałam. ja do małego słoiczka 130 g. daję ok 2 łyżeczek mięsa. Ni mam pojęcia czy dobrze.

reklama
no ja właśnie nastawiłam gar warzyw i mam naszykowane ok. 15 słoiczków...kurde a teściowa mi kupiła dzisiaj kawał mięcha i nie mam pojęcia ile moze go być..

No to ja nie wiedzialam ze tylko 10% mieska:/ Lekarka poradzila i ja gotuje okolo 450g zupy na 2 dni po 220g i daje pol piersi z kurczaka albo podobny kawalek cieleciny. To chyba za duzo? Ale robie wszystko zeby bylo jak najbardziej pozywne i kaloryczne zeby w koncu przybierala! W sumie kupki ma normalne wiec zostane przy takiej proporcji:)

Aneczka dzieki za pomysl dwoch obiadow! Od jutra wprowadzam w zycie:)

Ja podobnie jak Piwonia na razie jade tylko na słoiczkach. I mam nadzieje, że ominie mnie słoiczkowe gotowanko i od razu przejdziemy do domowych obiadków mamusi, bo czytając Was jestem przerażona :-(

no i skończyłam :-)
my dostaliśmy ok. 15 kg ekologicznej marchwi, z 5kg pietruchy i też z15 kg ziemniaka wiec coś z ty musze zrobić, no i jeszcze teściowa dziś mięsko kupiła, wiec w sumie słoiczki mnie wyszły za darmo tylko tyle co ja sie musiałam nameczyć :-) no ale wole tak niż codziennie gotować :p

reklama
na lepsze prybieranie to wiecej mieska i kaszy, od warzywek raczej sie nie tyje...
mój nie zjada duzego słoiczka, myśle że zjada ok 150 ml, czasem jak bardzo głodny to moze 180-190

Do góry