reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

u mnie podstęp się udał i Zosia zjadła indyka z ziemniakami hippa pomieszanego z marchewką gerbera :-) ale mam marchewkowe dziecię :-p
właśnie... ja daję Zosi ok 100 ml pićku.. tyle że ona jest jeszcze na piersi... tzn modyfikowane też dostaje do kaszki, kleiku.. no i obiadki.... jejku i już nie wiem :eek: czy to jej starcza czy nie... czy te twardsze kupki mogą być przyczyną tego że dostaje za mało picia? czy tylko przez to że je posiłki bardziej stałe......? :baffled: ciemna masa ze mnie.....:eek: (mój ulubiony emot - :eek: hihihihi) :-p

reklama
Moja jest tylko na modyfikowanym wiec pewnie dlatego tak duzo picia kazala dawac polozna. Jak Wasze dzieciaczki popijaja (.) to chyba nie trzeba tyle dawac:tak:
Chcialam dzisiaj dac zupke wloska z hippa i sloiczek mi nie kliknal przy otwieraniu i wywalilam:baffled: Faktycznie te sloiki z gerbera po 5 i po 6 m-cu maja kawalki jedzenia. Dzisiaj dawalam indyka w pomidorach i to samo bylo ale Nel nie zwrocila na to uwagi zjadla pieknie calosc:tak:

dziewczyny mam dwa pyt :-p
1. czy mogę pomieszac marchewkę gerbera z daniem mięsnym hippa? bo w tym daniu hippa jest za mało marchewy i Zosia nie chce go jesc....:eek:
2.ile dajecie dzieciaczkom swoim pić w dzień? nie chodzi mi o mleczko.. tylko o herbatki soczki wode itp :-p bo ja sie zastanawiam czy nie daję Zosi za malo....
W większości wypadków mieszam obiadki z warzywami które mi zostały.
Do picia daje (.)(.) jedynie po obiadku daje soczek lub herbatkę.
Na spacery zabieram i w gości ale przeważnie obywamy się bez.

Dzisiaj mieliśmy hippa ziemniaczki z króliczkiem (tego z solą, bo po 5 miesiącu to jest) +trochę zupki marchewkowej z bobovity i Jaś jadł aż mu się małe uszka trzęsły:-D:-D:-D
Dokładnie taki sam obiad zaserwowałam dziś mojej kruszynie:laugh2: Popiła soczkiem i poszła spać :-D

Ostatnia edycja:
A moja dzisiaj pierwszy raz jadła Dynię z indykiem Hippa. Pierwsze mięsko :-):-) I jak smakowało, nałożyłam jej niewiele, bo to na pierwszy raz i było jej mało :-D

A my już jemy coraz to nowsze rzeczy. Na śniadanko wcinamy kaszkę kukurydzianą lub płatki ryżowe z owocami. Mały się zajada tym :-) Dziś zrobiłam mu bułkę z mlekiem. Też mu smakowało:-) Na jutro kupiłam łososia i będziemy robili rybkę z warzywkami :-) Mam nadzieję, że też mu posmakuje. Poza tym jemy juz Misiowe Jogurciki z Nestle, chrupki, biszkopty, suchary, mięsko...
Jak na razie to nie podeszła mu kasza jaglana, szpinak i z niezbyt wielkim apetytem je brzoskwinie, choć je.

Kupialm dzisiaj mlodemu chrupki kukurydziane. Bardzo mu sie podobalo, ze mogl go zjesc sam. Trafilam na swiezutka paczke, bo tak chrupiace i pachnace.. ze sama zjadlam cala paczke :zawstydzona/y: Zostawilam tylko 4 na jutro;-)

ja tez sie ostatnio zajadam chrupkami - prawie dziecko objadam:)
zupki zamroziłam - pierwszy raz, jutro mamy zamiar taka jeść -- zobaczymy co wyjdzie...
danai mieszam jak mi zostaje (jemy na zmianę 190 ml z których zostaje i na drugi dzień 130 z tym z poprzedniego dnia)
picie tylko po posiłku, w sumie dzis pierwszy raz popijał sok pomiędzy, ale często pije (.)
ostatnio tez mieliśmy tego gerbera z kawałkami - zjadłco prawda ale miny niezłe przy tymrobił i buzią smiesznie mielił :)

reklama
Dalam dzisiaj kruszynce pierwszy raz sloik bobovity (zupa pomidorowa z ryzem i kurczakiem po 6 m-cu) i sa tam tak duze kawalki ze niestety bylo plucie i placz:eek:

Misiowy Jogurcik z Nestle z rozpuszczonymi ciasteczkami z Hero spowodowal zachwyt:tak:

Do góry