reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych dzieci

u nas deserki są mniami :-) gorzej z obiadkami... jutro pierwszy raz jej sama coś ugotuję :wink:

u nas takk samo, dzis hv z przychodni poradzila mi zebym dodawala troche deserku do miesnych obiadkow:baffled:

my wczoraj mielismy dzien przetworow, kupialam organiczne warzywka i kurczaka i przerobilam na sloiczki. Leza teraz w zamrazalce. Ale jak policzylam, to wcale sie nie oplaca bo wychodzi drozej, juz nie mowiac o staniu przy garach. Przynajmniej jej smakowalo.

dlatego ja sama tylko deserki gruszkowo-jablkowe robie
na obiadki sa super promocje np w sainsburym moj za 10 hippa 4 f zaplacil, a Adas po pol sloiczka je co najwyzej wiec narazie wyrabiam

wprowadzilam na sniadanie owsianke-z glutenem
narazie po 2 lyzeczki daje w razie efektow ubocznych
a jakie wogole sa reakcje alergiczne na gluten?
czego moge sie spodziewac?

reklama
Dziewczyny ja dzisiaj kupiłam opakowanie NAN1 i tak sobie pomyslałam że to juz ostatnie opakowanie 1 i potem juz kupię NAN2 :tak: ale chyba jednak nie moge tak nagle wprowadzić mleka 2, nie??
To chyba trzeba stopniowo nie??
CZy może nie ma to znaczenia??

Ja dzisiaj kupilam ciasteczka firmy Hero po 6 miesiacu (nawet nie wiedzialam ze takie sa). Widzialam wczesniej tylko z hippa po 7 i z nestle po 9. Kupilam tez misiowy jogurcik gruszkowy i zamierzam jutro zamiast deserku owocowego dac jej jogurt z rozpuszczonymi ciasteczkami, ciekawe czy bedzie jej smakowalo:confused::tak:

Piwonia z Twojego opisu wnioskuje ze moja miala dokladnie to samo na policzkach co Twoja mala. Bylam i u kolezanki dermatologa i u pediatry i powiedzialy ze to albo reakcja alergiczna albo reakcja na mroz i okazalo sie ze to od mrozu.

Magda12345 mysle ze powinnas to skonsultowac ze swoim pediatra. Mi kazala dac jak Nel skonczy 6 miesiecy. I tak dam gdzies za tydzien dopiero bo jeszcze na tyle jedynki mi zostalo a nie bede wyrzucac przeciez.

Dziewczyny ja dzisiaj kupiłam opakowanie NAN1 i tak sobie pomyslałam że to juz ostatnie opakowanie 1 i potem juz kupię NAN2 :tak: ale chyba jednak nie moge tak nagle wprowadzić mleka 2, nie??
To chyba trzeba stopniowo nie??
CZy może nie ma to znaczenia??
Na butelkowych maluszkach Aneczka podala mi schemat jak najlepiej wprowadzic mleko nastepne. Cytuje:

Mola przykład 1 dzień stare mleko
2 dzień 4 starego 1 nowego
3 dzień 3 starego 2 nowego
4 dzień 2 starego 3 nowego
5 dzień 1 starego 4 nowego
6 dzień nowe

Ostatnia edycja:
Magda12345 mysle ze powinnas to skonsultowac ze swoim pediatra. Mi kazala dac jak Nel skonczy 6 miesiecy. I tak dam gdzies za tydzien dopiero bo jeszcze na tyle jedynki mi zostalo a nie bede wyrzucac przeciez.

Ja na razie w ogóle na daje modyfikowanego, tyle co w kaszce rano na śniadanie. Ale mam to nan2 i myślałam żeby mannę Jasiowi gotować i tego dodawać.Hmmm najwyżej się ten miesiąc jeszcze wstrzymam:-)

Mola ale tu chodzi o miarki:)
karinciu do jednej flachy stopniowo stare z nowym dawać:)
Wiem ze chodzi o miarki:tak: ale zapomnialam dopisac hehehe

Magda jak tylko w kaszce to sie nie wypowiadam bo nie mam pojecia czy mozesz juz zmienic. Ostatnio widzialam w sklepie kaszke po 4 m-cu na mleku dwojce (nie pamietam co to za firma).

Na butelkowych maluszkach Aneczka podala mi schemat jak najlepiej wprowadzic mleko nastepne. Cytuje:

Mola przykład 1 dzień stare mleko
2 dzień 4 starego 1 nowego
3 dzień 3 starego 2 nowego
4 dzień 2 starego 3 nowego
5 dzień 1 starego 4 nowego
6 dzień nowe

Dziewczyny ja juz teraz zglupialam...w wprowadzaniu nowego mleka chodzi o miarki tzn.
2 dzien 4 miarki starego i 1 miarka nowego itd? :confused:
Ja myslalam ze w 2 dniu 4 razy stare mleko i 1 nowe...
Zle myslalam?:confused:

reklama
Do góry