reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu 10msc dziecka

Albo też w sumie w ogóle możesz nie dodawać. Dla pocieszenia powiem, że synowi te alergie przeszły koło 11m;)

Załączniki

• 20220624_082809.jpg
    20220624_082809.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 69
  • 20220624_082820.jpg
    20220624_082820.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 58
  • 20220624_082845.jpg
    20220624_082845.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 62
  • 20220624_082910.jpg
    20220624_082910.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 57
  • 20220624_082921.jpg
    20220624_082921.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 55
reklama
Musisz korzystać z przepisów wegańskich np. jadłonomia
Zamiast jajecznicy można zrobić tofucznice
Ryby np. robię śledzie z boczniaków, selerybę
Twaróg - znajdziesz wegański, a sama możesz zrobić z orzechów nerkowca
Itd.
Dużo zależy co dziecko lubi i jak chcesz je żywić, czy bardziej Cię interesują śniadania/kolacje czy bardziej obiady. Inna sprawa, że u mnie dzieci od 6 miesiąca jedzą to co my (nie dajemy cukru i soli nawet sobie) w takiej formie jak my bo ja BLW, no ale zmiksować możesz sobie wszystko

Rosół: Link do: Wegetariański rosół? Poproszę!

Moje dzieci jedzą wyłącznie wegańsko, regularnie mają badania krwi i nie mają żadnych niedoborów

Dlatego mówię, że trzeba modyfikować- to nic trudnego;) też tak robiłam;)
Właśnie te modyfikacje przychodzą mi z trudem :/

Urocze te nowe profilowe :)

Musisz korzystać z przepisów wegańskich np. jadłonomia
Zamiast jajecznicy można zrobić tofucznice
Ryby np. robię śledzie z boczniaków, selerybę
Twaróg - znajdziesz wegański, a sama możesz zrobić z orzechów nerkowca
Itd.
Dużo zależy co dziecko lubi i jak chcesz je żywić, czy bardziej Cię interesują śniadania/kolacje czy bardziej obiady. Inna sprawa, że u mnie dzieci od 6 miesiąca jedzą to co my (nie dajemy cukru i soli nawet sobie) w takiej formie jak my bo ja BLW, no ale zmiksować możesz sobie wszystko

Rosół: Link do: Wegetariański rosół? Poproszę!

Moje dzieci jedzą wyłącznie wegańsko, regularnie mają badania krwi i nie mają żadnych niedoborów
O, pomysl z tofucznicą super. Najbardziej interesują mnie obiady, bo tu najbardziej kuleję.
My mamy wlasnie niedobor zelaza.
No to u mnie wrecz odwrotnie - ja zaczelam sie żywić tak jak jesc musi dziecko :) i dzieki za link.

Może coś wybierzesz.. Choć pewnie szukałaś..
Np jajka do naleśników czy placuszkow możesz zastąpić sieminiem lnianym- bogate źródło żelaza. Ja też pamiętam, że jak miałam niedobór to wcinałam pestki dyni- a do posiłku potrafiłam je sobie zmienić.
Mleka są roślinne, więc kłopotów nie ma..

Może coś wybierzesz.. Choć pewnie szukałaś..
Np jajka do naleśników czy placuszkow możesz zastąpić sieminiem lnianym- bogate źródło żelaza. Ja też pamiętam, że jak miałam niedobór to wcinałam pestki dyni- a do posiłku potrafiłam je sobie zmienić.
Mleka są roślinne, więc kłopotów nie ma..
Tak tak, mleko owsiane stosujemy wlasciwie od zawsze, ale wspomniany twarog vege nie moge znalezc :/

reklama
Do góry