Elencza
Fanka BB :)
Albo też w sumie w ogóle możesz nie dodawać. Dla pocieszenia powiem, że synowi te alergie przeszły koło 11m
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W przepisach ktore wyslalas pojawia sie ryba, jajko i twarog. Ale dzięki za książki, bede szukac czegos dla nasPolecam te dwie ksiazki- z tej poerwszej są reż przepisy. Ale nie spełniają Twoich kryteriów, trzeba pozamieniać składniki albo zmodyfikować:/
Dlatego mówię, że trzeba modyfikować- to nic trudnego też tak robiłamW przepisach ktore wyslalas pojawia sie ryba, jajko i twarog. Ale dzięki za książki, bede szukac czegos dla nas
Właśnie te modyfikacje przychodzą mi z trudem :/Dlatego mówię, że trzeba modyfikować- to nic trudnego też tak robiłam
O, pomysl z tofucznicą super. Najbardziej interesują mnie obiady, bo tu najbardziej kuleję.Musisz korzystać z przepisów wegańskich np. jadłonomia
Zamiast jajecznicy można zrobić tofucznice
Ryby np. robię śledzie z boczniaków, selerybę
Twaróg - znajdziesz wegański, a sama możesz zrobić z orzechów nerkowca
Itd.
Dużo zależy co dziecko lubi i jak chcesz je żywić, czy bardziej Cię interesują śniadania/kolacje czy bardziej obiady. Inna sprawa, że u mnie dzieci od 6 miesiąca jedzą to co my (nie dajemy cukru i soli nawet sobie) w takiej formie jak my bo ja BLW, no ale zmiksować możesz sobie wszystko
Rosół: Link do: Wegetariański rosół? Poproszę!
Moje dzieci jedzą wyłącznie wegańsko, regularnie mają badania krwi i nie mają żadnych niedoborów
Tak tak, mleko owsiane stosujemy wlasciwie od zawsze, ale wspomniany twarog vege nie moge znalezc :/Może coś wybierzesz.. Choć pewnie szukałaś..
Np jajka do naleśników czy placuszkow możesz zastąpić sieminiem lnianym- bogate źródło żelaza. Ja też pamiętam, że jak miałam niedobór to wcinałam pestki dyni- a do posiłku potrafiłam je sobie zmienić.8 przepisów na szybki wegański obiad - odkryj ekspresowe dania • Anna Sudoł
Chcesz ugotować szybki wegański obiad, który będzie pyszny i niezwykle aromatyczny? Odkryj 8 najlepszych wegańskich przepisów, które przygotowałam!annasudol.pl
Mleka są roślinne, więc kłopotów nie ma..
Tak tak, mleko owsiane stosujemy wlasciwie od zawsze, ale wspomniany twarog vege nie moge znalezc :/