reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mdłości i inne kwiatki

Miasto
Barlinek
Hej przyszłe mamusie. Czy was tez tak męczą mdłości?Nie wymiotuje ale jestem mega blisko,zato mdli mnie od rana i tak czasem cele dnie. Od piątku jestem na tygodniowym l4 bo zaczęłam plamić w pracy a teraz jeszcze te mdłości ..
A wy jak si czujecie?Pracujecie nadal,bo ja nie wiem jak sie ogarnę po tym l4....

reklama
Ja jakbym nie wiedziała, że jestem w ciąży to bym nawet jej nie podejrzewała :) U mnie zero mdłości i innych objawów, jedyne co to chyba jestem bardziej zmęczona i szybciej padam.

Zazdroszczę.... mnie rozwalają po prostu. W pierwszej ciazy trochę było ale nie tak jak teraz.
U mnie w pierwszej ciąży zero mdlosci tylko czasami zgaga i teraz poki co to samo. I apetyt niemozliwy do opanowania :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

3jgxskjohplcokwj.png

Mnie mecza okropne mdlosci od rana do wieczora, czytalam na temat lagodzenia nudnosci probowalam migdalow, wody z cytryna a nawet rosolu, i wreszcie wczoraj znalazlam cudowny sposob na mdlosci-imbir. Mi pomaga, mdlosci calkowicie nie znikbely, ale nie trwaja juz 12h na dobe ale lacznie z 5. Polecam sprobowac imbir ☺☺

Mnie mecza okropne mdlosci od rana do wieczora, czytalam na temat lagodzenia nudnosci probowalam migdalow, wody z cytryna a nawet rosolu, i wreszcie wczoraj znalazlam cudowny sposob na mdlosci-imbir. Mi pomaga, mdlosci calkowicie nie znikbely, ale nie trwaja juz 12h na dobe ale lacznie z 5. Polecam sprobowac imbir [emoji5][emoji5]
Jak jesz imbir?
Ja w pierwszej ciąży też miałam mega mdłości i wymioty... A jak imbir żarłam to mi się po nim odbijało i też rzygałam. Teraz wolę nie próbować...

[emoji173]Styczniówka 2013[emoji173]Lipcóweczka 2018[emoji173]

Jak jesz imbir?
Ja w pierwszej ciąży też miałam mega mdłości i wymioty... A jak imbir żarłam to mi się po nim odbijało i też rzygałam. Teraz wolę nie próbować...

[emoji173]Styczniówka 2013[emoji173]Lipcóweczka 2018[emoji173]
Ja kupilam swiezy imbir i dodaje parę plasterkow do wody, do herbaty i pije, nie jem go... Ewentualnie jak juz wypije wode to biore ten rozmokniety plasterek i go ssam wtedy nie ma tak intensywnego smaku ☺☺☺

A na zgagę i to taką konkretną co polecacie? Jak mnie zlapie to boli od żoladka az do gardla.

f2wlk6nllyt56xuu.png

3jgxskjohplcokwj.png

A na zgagę i to taką konkretną co polecacie? Jak mnie zlapie to boli od żoladka az do gardla.

f2wlk6nllyt56xuu.png

3jgxskjohplcokwj.png
Ja w pierwszej ciazy jadlam Renniee tonami, ale to w drugiej polowie ciazy dopiero. Nie wiem czy teraz tez juz mozna. Jak nie zapomne to zapytam lekarza w srode.
A z takich naturalnych to ponoc mleko pomaga. Mi nie pomagalo nic.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w pierwszej ciazy jadlam Renniee tonami, ale to w drugiej polowie ciazy dopiero. Nie wiem czy teraz tez juz mozna. Jak nie zapomne to zapytam lekarza w srode.
A z takich naturalnych to ponoc mleko pomaga. Mi nie pomagalo nic.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam uczulenie na krowie mleko bo rzygam od razu po nim. To zapytaj się o to rennie czy w pierwszym trymestrze można brać bo ten ból całego przełyku jest okropny :-/ i przez taka konkretna zgage troche mnie zaczelo mdlić. Ale to też moja wina bo od obiadu jak mnie po pierogach zgaga chwycila zjadlam kanapki z serwm żółtym i sosem czosnkowym, dwie parówki, potem jabłko i dwie kanapki z dżemem i te kanapki popilam malą butelką wody lwkko gazowanej. A teraz co chwile mdli po tym wszystkim :-/

f2wlk6nllyt56xuu.png

3jgxskjohplcokwj.png

Do góry