To tak jak ja [emoji3] USG miałam już w czwartek prywatnie, a jutro idę na NFZ [emoji6]Ja nie mam parcia ,jak moj gin zrobi to zrobi,a niby moze,ale chyba nie ma certyfikatu, a papy na pewno nie robie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To tak jak ja [emoji3] USG miałam już w czwartek prywatnie, a jutro idę na NFZ [emoji6]Ja nie mam parcia ,jak moj gin zrobi to zrobi,a niby moze,ale chyba nie ma certyfikatu, a papy na pewno nie robie
Tak, przeliczaja. Norma od 0,5 pappa do 2,5 wolna beta, ale to proszę rozmawiać z lekarzem, bo nie chcę oszukać z niewiedzy. Dziewczyny pisały, że niska pappa to łożysko do obserwowania w 3 trymestrze (może być niewydolne). Na razie poczekajmy na wizytę.Ja nie miałam jeszcze usg, będę miała w piatek. Nie wiem co to mom? Jakos się to przelicza?
A to blisko byłam [emoji4] ja na zwolnienie ide dopiero w listopadzie.Martenika pracuje w żłobku, a na zwolnieniu jestem od tego czwartku [emoji6] a Ty?
Dziewczyny czy Wy wszystkie robicie te badania prenatalne??
Nie, w tym roku skończyłam 30A to blisko byłam [emoji4] ja na zwolnienie ide dopiero w listopadzie.
Tez nie robiłam prenatalnych bo moj lekarz nie ma certyfikatu. Ale Ty chyba nie masz skończone 35? O ile dobrze pamiętam.
No to prenatalne jest zalecane po 35, chociaż mama ginekolog pisala ze każda kobieta powinna je robić.Nie, w tym roku skończyłam 30
Mi lekarka ostatnio powiedziała, że polskie towarzystwo ginekologiczne zaleca to badania każdej kobiecie ale refundacja jest dopiero od 35 r.ż..No to prenatalne jest zalecane po 35, chociaż mama ginekolog pisala ze każda kobieta powinna je robić.
Mi jeszcze lekarz zalecił mieć pełny pęcherz jednak dowiedziałam się już o tym po toalecie. Z tym słodkim też nie za dużo bo dzidziuś będzie szalał i ciężko będzie pomierzyć [emoji6] dostałam tylko zdjęcia usg bo opis wraz z wynikami krwi będą czekać na konsultacji z genetykiem - tak mają w Invicta.Dziewczyny, jutro z samego rana mam badania prenatalne - USG i krew - niestety nie dopytałam, czy muszę być na czczo, a dziś niedziela i nie mam jak tam zadzwonic - jak to jest z tymi badaniami?
Czy lekarz omawia od razu wyniki, czy otrzymałyscie kartkę z wynikami, z którymi gdzieś się trzeba zgłosic?
Tak chyba,ze masz zla historie czyli poronienia itp to tez jest na nfzMi lekarka ostatnio powiedziała, że polskie towarzystwo ginekologiczne zaleca to badania każdej kobiecie ale refundacja jest dopiero od 35 r.ż..
Tak na nfz. Chodzisz na Starynkiewicza?Mi lekarka ostatnio powiedziała, że polskie towarzystwo ginekologiczne zaleca to badania każdej kobiecie ale refundacja jest dopiero od 35 r.ż..