reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Na apce pewnie jestes a ankieta na kompie sie wyswietla
Mnie na apce się wyświetla.
Hej Dziewczyny, mam trochę gorszy czas ostatnio, jestem nega zmęczona i wieczorem mdłości, na szczęście bez wizyt w toalecie, ale męczą okrutnie...

@Sliim straszny ten lekarz... Bym chyba oszalała... I też więcej do niego nie poszła.

Powinnam iść w przyszłym tygodniu na wizytę, a nie mogę się umówić, dzisiaj to akurat czasu nie miałam w pracy żeby zadzwonić..

Pisałyście o jedzeniu i kawie. Mnie od kawy prawie od razu odrzuciło, zresztą w poprzedniej ciąży też rzuciłam kawę, stwierdziłam że ten raz się poświęcę. No teraz już drugi raz jest. Ale nie ciągnie mnie wcale. Nabiał uwielbiam i staram się codziennie zjeść chociaż jogurt. Słodycze natomiast mogą nie istnieć, i mojw ukochane chipsy też... Mam Pringles w domu i stoją z miesiąc bo nawet nie mam ochoty na nie patrzeć :p

Czy Wy też czujecie się tak wcale nie w ciąży? Trochę mnie to martwi...
Ja się tak czuję. Nie wiem czy to przez to że w 2 trymestr wchodze. Przez to też głupie myśli miałam bo nawet brzuch mu trochę zanikł. Albo ja już swirowałam.
Cześć dziewczyny, jestem po prenatalnych wszystko ok, dzidzia ponad 6cm, serduszko pięknie bije pappa pobrane 65% że będzie drugi synus :szok::laugh2: ale to dopiero 12tyg i 4 dni więc wszystko się może zmienić :happy2:
Super wieści, cieszysz sie że następny syn??
Mój najstarszy siedzi i ryczY bo wyrzyna mu się 7. No ostatni kawałek mu wychodzi i dziś jęczy. P-bolowe nie pomagają, za to płukanie w zimnej wodzie już tak. I tak siedzi biedak i płucze te dziąsło. Także nockę mam z głowy, no chyba ze przestanie go boleć. Kurde mnie nawet 8 nie bolały. Mąż zły bo do dentysty mogliśmy ale co by pomógł? Jak dalej będzie go bolało to i tak odwiedzimy nasza dentystkę :/

reklama
Mnie na apce się wyświetla.

Ja się tak czuję. Nie wiem czy to przez to że w 2 trymestr wchodze. Przez to też głupie myśli miałam bo nawet brzuch mu trochę zanikł. Albo ja już swirowałam.

Mój najstarszy siedzi i ryczY bo wyrzyna mu się 7. No ostatni kawałek mu wychodzi i dziś jęczy. P-bolowe nie pomagają, za to płukanie w zimnej wodzie już tak. I tak siedzi biedak i płucze te dziąsło. Także nockę mam z głowy, no chyba ze przestanie go boleć. Kurde mnie nawet 8 nie bolały. Mąż zły bo do dentysty mogliśmy ale co by pomógł? Jak dalej będzie go bolało to i tak odwiedzimy nasza dentystkę :/
A u mnie nie [emoji846] zauwazylam,ze u kazdego inaczej dziala, tak samo jak aga nie widzi korony,a ja widze [emoji846]

Jak mnie brzuch boli :( Wzielam pierwsza w ciazy nospe i będę odpoczywać...

Dziś sporo jeździłam bo i u lekarza bylam 70km i musialam troche przejść na pieszo ehhh i po co mi to było :(

Tak mi się trzęsą ręce... :(
To taki ból jakbym była na raz glodna i miala biegunkę (A nie mam ).

Nigdy tak nie miałam nawet przed ciąża :(

.

Szczerze to jestem trochę przerażona, bo będę jedyna kobieta w domu hihi mąż bardzo chciał drugiego synka więc zadowolony. Zobaczymy czy się potwierdzi w późniejszym terminie.

Synkowi na te wyzynajace się 7 może kup żel dla bobasów na ząbkowanie, może pomoże chociaż na noc

Dziś sporo jeździłam bo i u lekarza bylam 70km i musialam troche przejść na pieszo ehhh i po co mi to było :(

Odpoczywaj, może coś przegryź na wzmocnienie

A ja czuje jak mi dzisiaj serce kołacze dziwne uczucie
Kołatania serca są związane często z tarczycą. Ile czasu już bierzesz tą 50tke? Proponowałabym zrobić wynik tsh i ft4 czy coś nie jest na rzeczy. Czy wynik nie rośnie znów lub nie maleje za bardzo.
Ja mam właśnie takie coś jak z dawką coś nie gra.

Stokrotka, mnie tak straszliwie boli jak się przesuwa "zawartość" w jelitach. Po drugiej cesarce tak mam (poupychali byle jak jelita). Teraz w ciąży wróciło. Boli aż płaczę. :(
Może weź jeszcze nospe, odpocznij i w razie jak nie przejdzie dzwoń na pogotowie? :(
Dzisiaj też zrobiłam 120 km i spacery po mieście. Zdarłam nogi od sandałków aż do krwi. Kursowałam szpital dziecięcy - prywatna praktyka ginekologiczna.

reklama
Chyba mam dziś kryzys za dużo rano zrobiłam i teraz mam siłę tylko leżeć. Nawet z córka nie mam siły się bawić (dobrze że umie sama). Wykańcza mnie psychicznie ten brak siły i mega mdłości. Ja wiem że to moje wielkie spełnione marzenie i dla dziecka wszystko, ale takie długofalowe źle samopoczucie jest dolujace. Poplakalam się dziś z bezsilności gdy córka zapytała czy się z nią pobawie a ja powiedziałam że nie mam siły....
Ja też nie mam siły na nic a mdłości od rana do wieczora mnie czasem przytłaczają. Nie wiedziałam że może być az taka niemoc z córką aż taka zmęczona nie byłam. Musimy przetrwać jeazcze troche do tego 2 trymestru. Ja wiem że mi może przejść dopiero koło 15tyg bo tak miałam w poprzedniej ciąży z mdłościami. Czekałam i czekałam ale sie doczekamy i będzie oki;)

Eh jak można być w takik fachu jak lekarz takim człowiekiem to nie wiem.. Szkoda słów. Normalnie prostaki:p

Do góry