reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Cham, faktycznie badanie powinno sie zrobić do 13.6 dnia, ale nawet lepiej wczesniej.
No ja rozumiem dlatego chciałam zapytać dokładnie A on tak chamsko do mnie podszedł. Ja rozumiem że wkurzony bo tyle bab siedziało poza kolejką i marudziło. No ale lekarz który uważa się za profesjonaliste chyba tak nie postępuje.

hej dziewczyny, gratuluję Wam pozytywnych wieści :) trochę Was podczytywałam czasami od początku wątku ale nie udzielałam się ze względu, że poprzednia ciąża miała straszny przebieg i skończyła się w 9 tyg. -serducho malucha przestało bić, więc przy obecnej sama się bałam wcześniej pisać. Jestem już po badaniach prenatalnych w 13w2d - termin mam na 26.02 ale od początku jakoś marzec siedzi mi w głowie ;) Ogólnie z maluszkiem wszystko jest dobrze, przepływy ok, FHR 160 , kość nosowa jest, ale problem pojawia się przy Nt bo wyszło aż 2,6 przy CRL 6,9. Po testach PAPPA ryzyko trisomii wyszło 1:1600 (bez testów 1:225) Jak myślicie czy powinnam się obawiać? Martwi mnie dość wysokie NT.
Mój synek miał 2,9. Aktualnie zdrowy, mądry i aż nadto wygadany 11 latek. :D Na forum były dziewczyny z NT 3,5 i dzieci zdrowe. Mało tego, jedna mama miała NT 5. Dziecko zdrowe. Nie martw się. Masz znikome ryzyko. :)

[

No nie miła sytuacja:(
Ja do swojego poszłam raz bez rejestracji tylko pokazać mu wyniki bo na urlop jechał (sam kazał mi przyjść) to sie nawet zapytac nic nie mogłam taki był chamski aż miałam ochote już do niego nie chodzić....
No właśnie ja to samo. Już praktycznie zrezygnowałam Ale szkoda mi bo to naprawdę dobry lekarz i jak i tak muszę płacić to wolę do niego.

dzięki dziewczyny za pozytywne słowa ;) Zmartwienia już od pozytywnego testu ciążowego a co będzie później ;) zastanawiałam się po sugestii lekarza nad testami nifty, które dają niby wynik w 99% ale koszt wysoki bo ponad 2 tys. i czy za sam spokój warto robić skoro wynik i tak nic nie zmieni.

A co do lekarzy gin.konowałów miałam niestety bezpośrednią styczność w szpitalu po poronieniu I ciązy - nie wierzyłam ze takie chamy jeszcze są.... Zero informacji, szacunku i podejścia jak do człowieka, brak słów.

@gofik jestem na forum "zakątek21" i tam min. 5 dzieci ma Z.D. po Nifty z ryzykiem w setkach tysięcy. :( Lekarze mówią o JEDNYM przypadku. A ilu ludzi nie walczyło o odszkodowanie, bo walczy o zdrowie swojego dzieciątka? Trzeba się doczytać, bo to tylko test przesiewowy, dokładniejszy niż pappa, ale nie tak wiarygodny jak amniopunkcja. :( Ot, droga ruletka.

Ostatnia edycja:
właśnie nadrobiłam zaległości w czytaniu:)
Ja mam świetną lekarkę, wyniki badań wysyłam mailem bądź smsem. Odbiera telefon i odpisuje na sms gdy tylko ma możliwość. Daje duże wsparcie i dobre słowo. Nie naciąga na kasę, gdy tylko jest można przyjechać w kryzysowej sytuacji bez umówionego terminu. Niestety w szpitalu miałam nieprzyjemność być badana przez bardzo niedyskretnego i aroganckiego lekarza. Jednak nie wszyscy mają powołanie:/
Codziennie obiecuje sobie że będę gotować zdrowo a potem mnie odrzuca zapach i poprzestaje na małych porcjach. Najlepiej jedzenie „na sucho”.
Szybko się męczę. Czy te z Was które są doświadczonymi mamami potwierdzają że lepsze samopoczucie przypada na drugi trymestr? Czy różnie niestety jest?

@Sliim dobrze ze z malucham wszystko Ok, ale lekarz to prawdziwa świnia... przepraszam ze tak mówię ale dla mnie nie do pomyślenia ze lekarze mogą się tak zachowywać...
Do mnie dzisiaj dzwonili ze szpitala i przełożyli mi wizytę z ginekologiem na poniedziałek z wtorku... i teraz się zaczynam zastanawiać czy to przez to ze podejrzewa tego krwiaka czy zbieg oklolicznisci
A tak wogole to dla mnie jedno wielkie nieporozumienie ze kobieta w ciąży musi wydać tyle kasy w Pl żeby prowadzić w normalnych warunkach ciąże [emoji17]

reklama
No ja rozumiem dlatego chciałam zapytać dokładnie A on tak chamsko do mnie podszedł. Ja rozumiem że wkurzony bo tyle bab siedziało poza kolejką i marudziło. No ale lekarz który uważa się za profesjonaliste chyba tak nie postępuje.
Normalny lekarz by poinformowal z kultura i nie zbawila by go chwilowa rozmowa, po prostu gbur i tyle

Do góry